maandag 12 december 2022

Toch geen herhaling van 2010?

Ik weet dat, wat Roger betreft, ik een beetje te snel de vraag stel of we er geen dokter moeten bij roepen. Dat deed ik uiteraard weer sinds eergisteren. Maar nee, het was niet nodig, het zou wel overgaan, je kent dat wel.
Deze ochtend leek Roger nog steeds niet beter te gaan. En eindelijk vond hij het goed dat ik zijn arts belde. Diagnose: een heel zware darmontsteking die een onderzoek in het ziekenhuis vergt. 

Daar kreeg ik, na tal van onderzoeken en foto's, dezelfde diagnose te horen. Roger moet dus een poosje daar blijven en krijgt een infuus met antibiotica. De ontsteking zou zo uitgebreid zijn dat ze er de oorsprong niet kunnen van bepalen maar dat hopen ze te kunnen doen nadat de antibiotica hun werk hebben gedaan.

Nadat Roger op zijn kamer was geïnstalleerd, belde ik naar een taximaatschappij waar ik lang geleden ook een beroep had op gedaan toen Roger in hetzelfde ziekenhuis lag.

Om 20:15 uur werd ik voor ons huis afgezet en toen begon een heel drukke avond! Eerst moest ik Roger zijn gsm vinden. Eigenlijk gebruikt hij dat toestel veel te weinig, is het altijd zoek maar nu zal het hem wel veel diensten bewijzen, denk ik. Nadat ik het gevonden had, heb ik gezorgd dat het opgeladen werd en dat het klaarstaat mét lader tegen mijn volgend bezoek aan Roger. Ik heb een abonnement op "De Lijn" genomen en nagegaan hoe laat en waar ik moet zijn om bussen te nemen. Ik heb (met de hand) snel een paar kleren van Roger gewassen en laten drogen op een radiator. Nog enkele zaken verzameld die ik morgen naar Roger wil meenemen; gebeld met zijn zus die hem eigenlijk morgen verwachtte; gebeld met dochterlief nadat ik haar en haar broers een mail met het nieuws had gestuurd; hetzelfde met Hendrik die ook belde na mijn mail; Elena gerustgesteld die zich vragen stelde over haar opa. 

Ineens besefte ik dat ik een vreselijke honger had en ik verorberde snel een restje van gisteren.

Terwijl ik deze avond een kwartiertje op de taxi wachtte, vond ik het heel koud! Naar het schijnt gaat het nog veel kouder worden en ik heb al gemerkt dat ik, met de bus, vaak min of meer een half uur zal moeten wachten op een aansluiting. Dat wordt dus kou lijden voor mij, zoals eind 2010

Toch hoop ik echt dat het geen herhaling wordt van die periode! 

Ik ben namelijk een beetje bang dat het zou gaan over een "darminfarct". Al de gezondheidsproblemen van Roger hebben al te maken gehad met bloedklonters... en ook dat "nieuwe" virus én het vaccin ertegen zorgen mogelijk voor zulke "bijwerking"!

4 opmerkingen:

  1. Hallo Josiane, ik rheb gisteren je proberen te bereiken via instagram,
    Ik durf niet langskomen omdat ik’een zware verkoudheid heb.
    Ik kan je ook niet bellen want ik ben je gsm nummer kwijt.
    Maar als je niet in het ziekenhuis raakt of terug thuis, laat dan iets weten he.
    Of als ik iets kan doen voor je zeg het he.
    Ik hoop dat Roger snel beter is.Alvast de groetjes van ons. Je buurvrouw Marie-Claire

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wilde je morgen bellen (dochterlief had me verteld over instagram!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Josiane,
    Wens Roger veel beterschap. Laat ons hopen dat hij snel terug thuis is.
    Van dat scannen moet ge u niets aantrekken, dat komt wel in orde.
    Groetjes, Elie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt, Elie! Ik zal hem de wens overbrengen en zodra we kunnen, proberen we nog te helpen!

      Verwijderen