zondag 26 maart 2023

Druk familieweekend

Hendrik kwam vorige vrijdag 's avonds aan, zonder Debby die naar haar ouders zou gaan. Hij had me gevraagd osso bucco klaar te maken en dat werd dus smullen. 

Zaterdag na de middag reden we samen in de regen naar een turncentrum in het Leuvense, waar we hadden afgesproken met de kindjes, hun ouders, andere grootouders en Zeger. Gedurende een dik uur keken we naar een turnoptreden waar Eva aan deelnam (en ze deed dat heel flink, ons meisje). Volgde nog een gezellige spaghetti-avond bij dochter en schoonzoon. Dat werd weer smullen, interessante gesprekken voeren en veel lachen. We vernamen dat er binnenkort nog eens een optreden plaatsvindt van de "Reizende Reiger". Hopelijk kunnen we er deze keer naartoe, met Elena en misschien ook Matthias. 
Hendrik reed met ons terug naar Haspengouw waar nog een lange praatavond volgde.

Toen we deze ochtend laat wakker werden, was het ineens nog een uur later: we gingen vorige nacht immers over naar de zomertijd, zeer tot mijn ongenoegen! En vandaag hebben Hendrik en ik ons vooral geamuseerd met Chat GPT. Weer een reden tot veel hilariteit, want als je het programma bijvoorbeeld logische raadsels voorlegt, brengt het er vaak niet veel van terecht. Het blijft wel zeer opmerkelijk hoezeer je de indruk hebt met een levend wezen te chatten!

Hendrik heeft pas de trein terug naar het Antwerpse genomen en Roger en ik blijven nu alleen achter na een druk familieweekend!

O ja, daarnet een berichtje gekregen van neef  ("kozijn" in het Vlaams) Yves: heel binnenkort komt hij even af. En vrijdag, voor de aankomst van Hendrik, een lang telefoontje van Matadi-vriendin MR gekregen die weer in het ziekenhuis werd opgenomen met gezondheidsproblemen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten