vrijdag 31 maart 2023

Haast en spoed

Hoewel ik me vaak heb moeten haasten in mijn leven hou ik echt niet van haast en drukte. Daarom vond ik de lockdown persoonlijk zo rustgevend en probeerde ik sindsdien verder een minder druk leven te leiden. Vandaag echter ontsnapte ik er niet aan. 

We hadden afgesproken schoonzus L. vandaag te bezoeken maar daarna niet op restaurant te gaan met Zeger omdat ik sowieso nog een beetje werk had thuis. Vlak voor ons vertrek kwam per post en e-mail vrij veel héél dringend papier- en boekhoudwerk aan. 'Dan blijven we hoogstens anderhalf uur bij L.', beloofde Roger (wat met de reis heen en weer drie uur en half betekent). 

Ja maar... schoonzus (die het opvallend goed maakt) stond al zo goed als klaar om met ons iets te gaan drinken in de cafetaria, en daar kwam haar vriendin zuster A. zich bij ons voegen en uiteindelijk was het al 16:30 uur voorbij toen we L. terug naar haar kamer brachten.

Het was wel heel gezellig geweest maar uiteindelijk vertrokken we daar pas rond 17:15 uur. Terwijl we naar de auto liepen, waaide de hoed van Roger door de felle wind weg, moest hij erachter lopen voor hij het boek dat we aan zuster A. hadden beloofd naar haar auto bracht en blies de wind mij nog bijna omver terwijl we terug naar onze auto liepen. In het naar huis rijden, was het heel druk.

Thuis zette ik snel zalmfilet met broccoli in de oven en, terwijl Roger voor groentesoep zorgde, deed ik het gevraagde boekhoudwerk zodat ik dat meteen kon terugmailen (de persoon in kwestie moest het morgenochtend hebben).  

Nadat ik de tafel had gedekt, aten we en na de afwas zorgde ik meteen voor het papierwerk (geen uurtje lectuur na het eten dus vandaag). Na een dik uur lag alles klaar om morgen op de post te doen en tegen 21:30 uur kon ik beginnen aan de huishoudtaakjes die oorspronkelijk op mijn planning stonden.

Eigenlijk wilde ik vandaag ook beginnen Elena's verhaal een tweede keer na te lezen maar die lectuur wordt uitgesteld, evenals een antwoord op jullie mails, vrienden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten