woensdag 8 maart 2023

Spikkie de spin

Vandaag "speelde" ik wel met Chat GPT. Ik vroeg de chatbot onder andere een kinderverhaal over een nuttige spin en ik kreeg dit:

"Er was eens een kleine spin genaamd Spikkie. Spikkie woonde in een klein holletje aan de rand van het bos. Hoewel de andere dieren in het bos bang waren voor hem omdat hij er eng uitzag, was Spikkie eigenlijk een heel vriendelijke spin.

Op een dag kwam er een groepje mieren naar Spikkie toe en vroeg hem om hulp. Ze hadden moeite met het dragen van hun voedsel terug naar hun mierenhoop en vroegen zich af of Spikkie ze kon helpen. Spikkie was erg blij om te helpen en bood aan om het voedsel voor hen te dragen.

Spikkie weefde een klein web van zijde dat hij vastmaakte aan de mierenhoop en begon het voedsel te dragen. Hij was zo sterk dat hij het voedsel in slechts één reis kon dragen. De mieren waren zo dankbaar en blij met Spikkie's hulp dat ze hem uitnodigden om te blijven en samen met hen te eten.

Spikkie werd al snel goede vrienden met de mieren en begon steeds meer taken voor hen uit te voeren. Hij hielp met het verplaatsen van hun huis als er gevaar dreigde, en hij ving zelfs andere insecten die de mieren bedreigden. Spikkie was een zeer nuttige spin en de mieren konden niet zonder hem.

De andere dieren in het bos merkten op dat Spikkie niet zo eng was als ze eerst dachten. Ze zagen hoe nuttig hij was en begonnen hem te waarderen voor zijn hulp. En Spikkie was gelukkig omdat hij nu vrienden had en zijn talenten kon gebruiken om anderen te helpen.

En zo leefde Spikkie de spin samen met zijn vrienden, de mieren, in harmonie in het bos, waar hij elke dag zijn nuttige taken uitvoerde en anderen hielp waar hij kon. En vanaf dat moment waren de andere dieren in het bos niet meer bang voor Spikkie. Ze wisten dat hij een vriendelijke en nuttige spin was, en dat hij er altijd was om te helpen wanneer ze hem nodig hadden."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten