dinsdag 27 juli 2010

Laatste dag in Aubigny

Heel mooi weer vandaag: zonnig en rond de 26°C.
Voor we naar Aubigny wandelden, kwam er al een nieuwe kampeerder aan. Nadat hij een plek had uitgekozen, haalde hij uit zijn tot mobilhome omgevormde bestelwagen een pot met bloemen (ik denk jasmijn) die hij met veel zorg naast zijn auto plaatste. Toen we later uit Aubigny terugkwamen, zagen we dat de bloemen weer in zijn wagen stonden, en later op de avond heeft de man ze er weer uitgehaald. Roger zei tegen mij: '’Tja, sommigen nemen hun hond mee op reis, anderen hun plant!'.

P7275658

(Foto Roger)

We gingen dus een laatste keer rondwandelen in het stadje, flaneerden een poosje in dat park aan

P7275664

 

P7275665

(Foto’s Roger)

het kasteel, dronken een biertje, liepen nog een ander park in achter de parking van de Aldi. Daar kuierden we een poosje langs de Nère (op die plek iets breder), liepen een heuveltje op en kwamen terecht op een vroegere spoorweg.
Vlak bij dat park hadden we gisteren een restaurant gezien waar ze niertjes in Madeirasaus aanboden. We overwogen daar deze avond te gaan eten. Helaas, het restaurant bleek gesloten. Geen niertjes voor Roger dit jaar!

Na nog een wit wijntje op een terras gingen we naar de garage. De auto was klaar. En had ik het niet voorspeld? Roger stelde meteen voor naar dorpjes in de buurt te rijden!:-)

Dat werd eerst Oizon, waar de Chateau de la Verrerie zich bevindt. Het kasteel hadden we al gezien in het begin van deze reis, het dorp niet. Maar dat stelde niet veel voor. We reden voort naar Concresault. Ook niet bijzonder, op de aparte kerk na.

P7275673

(Foto Roger)

Na snelle boodschappen reden we terug naar de camping waar we brood bestelden voor morgen, onze vier nachten betaalden en nog een poosje praatten met de receptioniste.
Normaal gezien zijn we morgen avond thuis. Ik durf niet te denken aan al het werk dat op ons wacht! Buiten het uitladen en wegbergen van onze bagage, het wassen, strijken, boodschappen doen en koken, wacht er nog vertaalwerk, correctiewerk en administratief werk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten