zondag 25 juli 2010

Zondagsrust in Aubigny

Luie zondag vandaag. Eerst rustig en lang ontbeten, dan wat zitten babbelen en lezen terwijl we geregeld kerkklokken hoorden luiden in Aubigny.

IMG_0933

(eigen foto)

Daarna zijn we weer naar het vijverpark getrokken, richting stad, even de Nère gevolgd (wat leek die rivier me smal) om zo het centrum van Aubigny te bereiken. Ongeveer drie kwartier hebben we erover gewandeld.
In de stad was alles opvallend rustig. We hebben er een tweetal uurtjes gekuierd, de mooie vakwerkhuizen weer eens bewonderd, en uiteindelijk zijn we rond 16 uur iets gaan drinken in het enige café dat open was. Tegen die tijd begon er een beetje meer volk op straat te komen, en ook het caféterras begon wat voller te lopen.

We zijn weer naar de camping gelopen en nadat we een instantsoepje hadden gedronken, weer even gaan wandelen in dat park. Je ziet er praktisch niemand, alleen enkele vissers en heel af en toe een wandelaar. Eigenaardig, want het is een mooi gebied, nogal uitgestrekt, met veel eenden en andere watervogels in en rond de vijvers, prachtige bomen (platanen, lindebomen, wilgen, kastanjebomen, enzovoort) en terwijl het vrij verzorgd is, geeft het nog een zeer natuurlijke indruk. Er is wel niet overal evenveel schaduw, maar vandaag was dat niet erg: het is heel de dag bewolkt geweest, en naar mijn gevoel klom de temperatuur niet boven de 23°C.

Na het avondeten (weer bij de tent) zijn we in onze leeftent gekropen, want het werd vrij koel.

P7245635 P7245637

(Foto’s Roger)

En terwijl ik dit schrijf, horen we jachthoorns (ik denk komende van het vijverpark). Roger is even een kijkje gaan nemen buiten de tent, maar het is pikdonker op de camping en hij kon dus niet zien wat er aan de gang is...

De muziek heeft echter niet lang aangehouden. En toen alles weer stil was, hoorden we een krekel zingen achter de tent.

Deze camping is toch wel echt de beste die we dit jaar hebben gehad. Het sanitair is ongelooflijk netjes, de percelen heel ruim, er is meer dan voldoende schaduw, het is rustig, niet te ver van de stad, en de uitbaters zijn supervriendelijk en hulpvaardig.

1 opmerking:

  1. Hé Josiane,
    Als ik die foto van jou zie daar voor je laptop, ja....daar lijk je helemaal op je papa....!
    Geniet nog maat wat van je vakantie. Wij gaan dinsdag voor 3 dagen naar Londen, hebben nog niet alles gezien.
    Kusjes,
    Françoise

    BeantwoordenVerwijderen