woensdag 21 juli 2010

Onweer en regen

Gisteren avond begon het weer eens fel te waaien en de lucht betrok. Kort daarna hoorden we het rommelen in de verte en begonnen we ook bliksemflitsen te zien. De bliksem en de donder volgden elkaar steeds sneller op, en ineens vielen er enkele druppels. Op slag begon iedereen zijn spullen in te laden, maar dat bleek voor niets nodig: er vielen niet meer dan die enkele druppels.
Wel bleef de lucht geregeld verscheurd worden door prachtige bliksemflitsen en hoorden we nog steeds gerommel. Tot heel laat bleven Roger en ik buiten zitten kijken naar het mooie spektakel.

Vandaag was het heel drukkend weer en deze avond, vlak na onze boodschappen was er weer die felle wind. De lucht betrok helemaal, weer waren er verre donderslagen. Ineens had ik het gevoel dat we de volle laag zouden krijgen en ik zei tegen Roger: 'Ik ga snel nog even naar toilet voor we regen krijgen'.
Ik was nog niet aan de sanitaire voorzieningen aangekomen of het begon te gieten. Een half uur aan een stuk (ik ben trouwens daar blijven wachten tot het iets minderde). Roger had heel snel al onze spullen ingeladen, maar voor een stoel was het te laat: die werd kletsnat. Gelukkig hebben we voldoende plastic zakken, zodat we de zitting daarmee konden bedekken toen we na de diluviale regen wilden eten.
Na de regen, en nog voor we ons eten voorbereidden, spraken we even met een Nederlandse buur. Ik dacht dat hij een Spanjaard was, omdat zijn auto een Spaanse nummerplaat heeft, maar hij blijkt dus Nederlander te zijn. Hij woont wel in een dorp in de buurt van Benidorm.
En nadat we gegeten hadden, kwam diezelfde man terug van een wandelingetje in de stad en vertelde ons dat in het park verschillende takken waren afgerukt. Het waaide dan ook heel fel, maar toch vermoedde ik niet dat het zo erg was geweest.

En daarna viel de elektriciteit geregeld uit op de camping. Ergens een kortsluiting? Het is hier nu pikdonker, ons koelkastje valt geregeld uit, en de verbinding met het internet wordt constant onderbroken. Ik weet dus niet of het me zal lukken dit verslag vandaag te posten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten