maandag 29 november 2010

Cursus digitaliseren en de eerste sneeuw

Roger en ik hadden ons ingeschreven voor een cursus ‘Digitaliseren en digitaal archiveren voor heemkundigen’ die deze avond door Heemkunde Vlaanderen vzw werd ingericht in Tessenderlo.

Kort na de middag begon het hier te sneeuwen. Tegen dat we moesten vertrekken, lag er al een laagje van enkele centimeters, ook op straat. Er was duidelijk nog niet gestrooid en ik vroeg me af of we niet beter thuis zouden blijven. Maar Roger wilde het riskeren, hoewel op de radio werd gewaarschuwd voor mogelijke gladde wegen.

Tijdens de hele rit naar Tessenderlo heb ik dus met angst in de auto gezeten (ik ben vaak heel bang in de auto, een van de redenen waarom ik destijds, toen dat zo maar kon, niet mijn rijbewijs ben gaan halen – hoewel ik wel degelijk rijlessen had gekregen).

De cursus, gegeven door Francis Vlieghe,  was heel interessant, zeer duidelijk gestructureerd, goed gestoffeerd met interessante voorbeelden, en duurde niet te lang. Ik heb op korte tijd vrij veel bijgeleerd dat ik ook voor andere zaken dan heemkunde kan gebruiken. Ik was dus wel blij dat Roger toch had willen gaan.

En in het terugkomen voelde ik me veel geruster. Hoewel de radio nog steeds waarschuwde voor gladde wegen bleek er overal gestrooid te zijn, zelfs in onze straat.

O ja, gisteren zagen we weer een grote bonte specht op de stam van de moerbeiboom. De winter, het seizoen waar ik het minst van hou, lijkt aangebroken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten