vrijdag 12 november 2010

Winterkarweitjes

Sinds gisterenochtend is het vreselijk fel aan het waaien, en bijna de hele tijd regent het. Het water hield zelfs geen half uur op uit de (toch mooie) lucht te vallen. En dan krijg ik Roger niet warm voor een wandeling!Glimlach

Dus heb ik, buiten mijn gewone werk, een beetje schoongemaakt. Was wel nodig: ik ben immers niet de goede huisvrouw die elke week heel haar huis een beurt geeft. Ik ben ook aan het herlezen wat ik al geschreven had voor dat boek over Nederlands en Frans. Als ik er verder wil aan schrijven (en tegenwoordig heb ik daar steeds meer zin in), dan is die stap (herlezen wat ik al ‘had’) onontbeerlijk.

Maar ik hoor (en lees) dat voor veel mensen in dit seizoen ‘(afgewaaide) bladeren bijeen rijven’ ook een job is. Daar hou ik me eigenaardig genoeg bewust niet mee bezig. Want ik vind het juist mooi, al die bladeren uitgestrooid op de grond.

Misschien heb ik wel ongelijk, hoor. Misschien is het niet zo goed voor het gras als die blijven liggen? Maar vermits wij geen gazon hebben en onze tuin in feite een ‘puur natuur’ weide is, vermoed ik dat de natuur daar ook wel zelf allemaal voor zorgt.
En ondertussen zorgt ze dat ik kan genieten van prachtige kleuren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten