dinsdag 6 september 2011

Over dagboeken, bezoek, livewriter en het Internet

Het heeft praktisch de hele dag geregend, zoals mijn mobieltje voorspeld had (bedankt, Zeger, voor die software die je erop hebt geïnstalleerd: preciezer konden ze niet zijn, de voorspellingen!).

Maar voor ons had dat weinig belang, want we moesten vandaag onze boodschappen doen.

We kwamen net thuis toen we even bezoek kregen van Liliane. Ik had haar dochter immers een patronenboek beloofd, maar wij vonden de tijd maar niet om zelfs bij Liliane en haar man Paul langs te gaan. Maar dat is nu in orde: “tante Izzy” zal het boek via haar ouders ontvangen.

Deze avond, terwijl Roger verder werkte aan onze boekenrekken, heb ik vroegere dagboeken zitten overtypen. Destijds had ik een spraakherkenningsprogramma daarvoor (in feite heb ik dat nog ergens liggen), maar dat werd niet geïnstalleerd op de laatste PC die Zeger voor mij heeft samengesteld. Ach, ik heb opgemerkt dat het weinig verschil maakt: of ik nu dicteer of overtyp, ik  moet toch ophouden na enkele bladzijden: ik krijg te veel emoties door.

Ik heb deze avond beslist dat ik daar verder zou aan werken (mijn dagboek begint op mijn 12 jaar). Dankzij Heemkunde Groot Heers heb ik ingezien dat zelfs zulke onbenullige geschriften hun belang kunnen hebben voor de studie van het verleden.

En dan… wilde ik  schrijven in Livewriter, en kreeg ik een bericht (voor de zoveelste keer) dat er updates waren, heb ik eindelijk toegestaan dat die op mijn pc worden geïnstalleerd, Die werd afgesloten en weer aangezet. En ik kreeg weer geen toegang tot het Internet. Deze keer hebben we natuurlijk de router uit en weer aangedaan, maar dat hielp niet. Zou Zeger toch gelijk krijgen, dat ik een nieuwe netwerkkaart moet kopen?

Ik schrijf dit op onze netbook. En dat is een hele overschakeling: veel kleiner toetsenbord én mini-scherm. Maar op reis doen we het ermee, inderdaad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten