zaterdag 13 december 2014

Reünie bij Rogers broer

Toen op 22 november Rogers broer me aan telefoon aankondigde dat hij zinnens was zijn broer, zussen en respectievelijke echtgenoten nog eens samen te brengen op deze dag, was ik wel een beetje verveeld. Ik was eigenlijk zinnens deze avond naar een literaire avond van de KVLS te gaan. Toch koos ik voor de familiereünie: het was al zo lang geleden dat we Rogers broer en zussen hadden ontmoet.

Het werd een ontzettend gezellige middag en avond. Toen we aankwamen, waren Rogers twee oudste zussen en onze Spaanse schoonbroer al aangekomen. De jongste zus van Roger kon er niet zijn: ze zou een begin van longontsteking hebben. De twee kinderen, de schoondochter en de twee schattige kleinkinderen van mijn schoonbroer en schoonzus waren ook aanwezig maar zijn voor het avondeten weer vertrokken. We dronken Cava en aten heel lekkere hapjes, klaargemaakt door Rogers broer en diens schoonzoon.  En wisselden uiteraard leuke en minder leuke nieuwtjes uit. Nadat de kinderen en kleinkinderen waren vertrokken, gingen we aan tafel samen met de broer van onze gastvrouw die daar vlak naast woont en zich bij ons had gevoegd. Volgden een heel smakelijk gehaktbroodje (weer bereid door Rogers broer) met krieken en een uitgebreide kaasschotel. Tot iets over 22 uur hebben we genoten van de wijn, van de eenvoudige maar heel lekkere gerechten (zo heb ik ze het liefst) en van ons samenzijn. Het was, zoals altijd in Rogers familie, heel knus.   Toch zijn we niet te laat gebleven: onze gastvrouw (ons schoonzusje dus) is een poosje geleden heel lang heel erg ziek geweest en voelt zich nog snel moe.

O ja, we kregen van Rogers broer een stapel krantenbijlagen mee: kopieën van kranten uit de eerste wereldoorlog. We hebben dus weer leesvoer! Bedankt, schoonbroer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten