maandag 4 juli 2016

Belastingaangifte mislukt

Na onze brunch nam ik onze werkkamer onder handen terwijl de wasmachine nog eens draaide. We wilden daarna een wandeling maken, maar eerst moest ik nog een poosje aan telefoon hangen met Jan Gerits, in verband met de laatste Limburgse monografie waarbij iets verkeerd is gelopen tijdens het drukken, wegens een nieuwe verordening van de post.

Daarna een klein uur gewandeld in en rond Mettekoven. Veel slijk en plassen: op een zeker ogenblik moesten we rechtsomkeer maken (we hadden sandalen aan).
Boerderij in Mettekoven (foto Roger)
We besloten dan van een korte zonnige periode gebruik te maken om iets te gaan drinken op het terras van De Kluizenaar en genoten er een uurtje van het bijna lenteweer (geen zomerweer!).

Toen was het tijd om te komen koken.

Ik had me na het avondmaal pas geïnstalleerd in de relax met een boek van Simenon en een blokje bittere chocolade op mijn tong toen mijn smartphone rinkelde: Hendrik, gewoon voor een babbeltje.

Na weer een uurtje praten, sloot ik af, want we moesten echt voor onze belastingaangifte zorgen. Eerst wilden we dat doen via de pc van Roger (omdat op de mijne verschillende externe harde schijven zijn aangesloten en ik dus geen plaats meer had om de identiteitskaartlezer aan te sluiten) , maar na enkele pogingen dachten we eraan dat hij niet het nodige programma heeft om onze identiteitskaarten te herkennen. Dus toch maar een schijf afgekoppeld van mijn pc.

We geraakten gemakkelijk op de website van de (r)overheid maar zodra we onze pincode invoerden, kregen we het bericht: "Deze site is niet bereikbaar... Mogelijk tijdelijk uitgeschakeld of permanent verplaatst naar een nieuw webadres". We hebben verschillende keren geprobeerd, telkens kregen we hetzelfde bericht. Na een goed uur te hebben verloren, besloten we dat we beter morgen naar de belastingdienst bellen.

En dan pas kreeg ik de tijd om de kranten online te lezen, en het jongste nummer van het digitale magazine "Alternatif Bien-Etre", dat deze ochtend was aangekomen, door te nemen. Waarin ik lees dat, volgens recente studies, mensen boven de 65 meer eiwitten nodig zouden hebben dan tot nu werd beweerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten