vrijdag 8 juli 2016

Vervolg belastingaangifte

Eva heeft haar laatste flesje gekregen en ligt nu in de "bedboot" te kraaien (we hebben de twee sofa's nog eens tegen elkaar geschoven). Als we haar boven in de "kinderslaapkamer" leggen, maakt ze immers Elena en Matthias wakker.
Zij hadden dan weer Eva rond 22 uur wakker gebabbeld!

Maar ik wilde het nog eens over de belastingaangifte hebben. Nee, onze dochter heeft ons niet geholpen: dat bleek nutteloos.

We zijn vandaag immers naar onze bankier gegaan die de aangifte voor ons op zijn eigen pc wilde doen. Alles ging goed tot wanneer Roger moest ondertekenen (en dus opnieuw zijn pincode ingeven). Op dat moment kreeg de bankier dezelfde melding als wij: de pagina kan niet worden weergegeven. Een tweede en derde poging liepen op hetzelfde uit (zou die website overbelast zijn?) en ons werd aangeraden naar de belastingdienst in Tongeren te rijden.
Dat deden we (hoewel ik nog veel ander werk had). De dienst bleek gesloten maar een vriendelijke dame wilde ons wel even te woord staan: ze had al tientallen mensen met hetzelfde probleem over de vloer gekregen vandaag en dacht zelf dat het iets te maken had met de website van de overheid.
We "mogen" maandag terugkomen (en zullen dat doen hoewel ik ander werk op het programma had staan en vrees dat we daar veel tijd zullen doorbrengen als die tientallen andere mensen daar ook zullen staan).

Toen onze dochter en schoonzoon deze avond de kindjes brachten en zij voorstelden te helpen met de belastingaangifte heb ik dus geantwoord dat het geen zin heeft.
Ik denk dat ik voor volgend jaar opnieuw een papieren formulier aanvraag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten