zondag 10 juli 2016

De kindjes zijn vertrokken

Eva werd om 7 uur al lachend wakker. Terwijl ik haar verschoonde en haar flesje klaarmaakte, hoorde ik om 7:30 uur gestommel op de trap: Roger die met Elena en Matthias naar beneden kwam. We ontbeten en na een snel toilet gingen de kindjes in hun pyjama spelen. Ze zouden door hun ouders kort na de middag afgehaald worden om samen naar vrienden te gaan en ik wilde hun schone kleren pas aantrekken na het middageten, zodat ze die niet meer zouden vuil maken.

We hebben buiten gespeeld met de poppen, de auto's, de balletjes, Eva heeft gerollebold op een kampingmat en deed verwoede pogingen om te kruipen. Omdat het tegen 10 uur wat warm begon te worden, verkoos Matthias om binnen te gaan spelen en verhuisden we Eva naar een schaduwplek. Na een poosje ging Elena ook naar binnen om te luisteren naar en mee te zingen met Elly en Rikkert, Elena en Matthias maakten ook nog enkele tekeningen voor ons ("omdat ze ons zo graag zien": schattig!).

Het is vandaag zondag en dus hadden de kindjes (niet Eva die toen een dutje deed in het kinderbedje boven) recht op een gebakje (ze hebben me wijsgemaakt dat het er bij hen thuis zo aan toegaat). Matthias at een dikke Berlijnse bol die hij "vanillebol" noemt, Elena twee frambozentaartjes (ik had de lekkernijen per twee moeten kopen gisteren: we hebben dus nog een Berlijnse bol over die waarschijnlijk bij het vuilnis zal belanden, want  dochter en schoonzoon konden die niet koel bewaren tijdens hun visite en wij eten zoiets niet).
Geen wonder dus dat ze niet veel honger hadden 's middags. Ze aten enkel een sojapudding en een sojayoghurt. Eva at al haar groenten wel gretig op.

We begonnen de kindjes aan te kleden en daarna zouden we nog een korte wandeling maken in het dorp... maar toen kwamen onze dochter en schoonzoon er al aan. Toch maakten we die korte wandeling nog allemaal samen. Maar wat was het warm op dat uur!

Na hun vertrek, nadat we het speelgoed hadden opgeruimd en ik de keuken nog eens geveegd, wilde ik eerst voorstellen om naar Alden Biesen te gaan (wat ik eerst ook van plan was met de kindjes - er is ook kinderanimatie - voor ik wist dat ze ons al vrij vroeg zouden verlaten).

Maar... ik legde me "even" neer op een sofa en viel prompt voor een paar uur in een diepe slaap! Te vaak te vroeg moeten opstaan voor mijn bioritme de voorbije week zeker?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten