dinsdag 12 juli 2016

Haakwerk

Geregeld regen en donder vandaag en vooral net op het moment dat we dachten een korte wandeling te maken (kort omdat ik weinig tijd had en omdat ik mijn pijnlijke voet een beetje wilde ontzien).

Sinds een maand ongeveer is er in Heers een "Action"-winkel. Roger had knoopbatterijen nodig en dus stelde ik voor even naar die winkel te rijden (je vindt er de gekste dingen!).

Daarin rondlopen werd dus onze enige wandeling vandaag. En ik ben een beetje bang dat ik daar zal leren houden van shoppen: uiteindelijk kochten we er voor meer dan 20 euro (alles is er zo ontzettend goedkoop en je vindt er zo leuke zaken!).

Roger vond er zijn batterijtjes en ik...

Ik vond er een set haaknaalden en herinnerde me dat ik als kind mijn avonden al eens graag vulde met haakwerk (en zelfs later deed ik dat af en toe, bijvoorbeeld om de Barbie- en Fleurpoppen van onze dochter van kleren te voorzien, want die poppenkleren waren echt te duur in de handel).
Ik bedacht dat tijdens onze lange praatavonden met Hendrik die, zo geloof ik, zich nog zullen herhalen, ik misschien opnieuw zou kunnen haken in plaats van eigenlijk veel te veel te roken. En kocht dus een haaknaaldenset en wat wol.

Deze avond, na het koken, het beantwoorden van enkele mails, een telefoontje met Hendrik en het opruimen na het eten, even geoefend (want ik heb zeker al bijna 30 jaar niet meer gehaakt) en ja hoor, het kwam allemaal terug; de losse en vaste steken, de stokjes, enzovoort. Uiteraard heb ik geoefend met restjes wol (ik ging de nieuwe wol toch niet aan die oefening opofferen!) maar zelfs daarmee is het me gelukt een eenvoudige corsage en een sjaaltje te maken voor de popjes van Elena. Nu nog leren even gelijkmatig haken als ik vroeger deed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten