dinsdag 5 juli 2016

Onder andere weer over de belastingaangifte en over subsidies

We belden deze ochtend naar de belastingdienst. Waar ze ons zeiden dat we Firefox moesten gebruiken (hoewel op hun website staat dat andere browsers ook oké zijn). Nu, we gingen gisteren wel degelijk via Firefox!
Omdat ik me begon af te vragen of de informaticus die ons te woord stond er zelf iets van afwist, probeerde ik nog eens via Internet Explorer. Dat ging ook niet. Ten einde raad stuurde ik een mail naar onze dochter (informaticadocente) die we binnenkort hier verwachten en daarna deden we eindelijk onze boodschappen. Als ik vorig weekend had gezorgd voor die aangifte, had Hendrik ons waarschijnlijk ook kunnen helpen, maar toen stelde ik maar al te graag die gehate karwei uit (en nu wordt het echt dringend).

Weer regen terwijl we van de Aldi naar de Colruyt reden en we stapten kletsnat de winkel binnen. We kochten vooral spullen in functie van de toekomstige logeerpartij van Elena, Matthias en Eva. Volgend weekend hebben we immers voor de eerste keer de drie kindjes tegelijk op bezoek en ik vraag me af of ik het zal aankunnen (we zijn geen 30 jaar meer hé!).
Onderweg naar huis een telefoontje van onze dochter. Wanneer ze de kindjes brengt, zal ze ons helpen met die aangifte. Ze raadde ons in elk geval aan nu al te zoeken naar onze token: als het niet zou lukken met onze pincode, zal ze het daarmee proberen. Tot mijn grote verbazing vond ik die token heel snel terug (Roger dacht eerst dat hij die in ons archief had gestoken, maar ze lagen bij mijn spullen).

Nadat onze boodschappen waren opgeborgen, besloten we nog een klein uurtje rond te lopen in Borgloon. Deze keer geen regen meer gehad maar echt zomers warm was het niet. We praatten wat onder het wandelen, onder andere over de KVLS en het feit dat die vereniging geen provinciale subsidies meer zou krijgen. Ik ben in principe altijd tegen subsidies geweest, dat heb ik al vaker gezegd. Nu verwees Roger me naar Sanctorum die het veel beter kan uitleggen dan ik!
KVLS-ers, ik ga daar volledig mee akkoord: beter geen subsidies!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten