zaterdag 23 juli 2016

Op bezoek bij Bernadette en Juan Masondo

We waren deze avond uitgenodigd voor een drankje bij Bernadette en Juan.

Wat een mooi huis hebben die! Ook een oude hoeve, iets jonger dan die van ons, maar zeker even groot en ook met allemaal vrij kleine kamers (zelfs kleiner dan hier). Niet zoals hier met een binnenplein maar met een voorpleintje waarrond de gebouwen geschikt zijn. En wat een mooie (en goed onderhouden, vooral door Bernadette) tuin!
Alleen hun trap naar onder andere de badkamer vond ik veel te steil en ik was dan ook blij dat ik niet hoefde naar toilet te gaan!:-)

Uiteraard hadden we een geschenkje bij, of beter gezegd, enkele kleine prullen (enkele flessen bier, theelichthouders en theelichtjes, koekjes,...). Maar wij zijn met nog meer geschenken naar huis teruggekeerd: enkele boeken die ze wilden wegdoen, onder andere een sprookjesboek en een boek over Leopold II en Congo, een siliconen slabbetje voor Eva, tomaten, courgettes en rode bessen uit hun tuin, en  enkele cd's die ze dubbel hadden, waaronder een van Ingeborg. Juan vertelde me dat hij in de jaren 80 Ingeborg had begeleid (vermits ik in die tijd weinig contact had met de mensen uit Leuven wist ik daar niets van).

Het werd een heel aangename avond: nieuwtjes uitwisselen, droevige en blije herinneringen ophalen, een lekker biertje ontdekken (La Zoevel), filosoferen, genieten van hapjes en ons toch ook zorgen maken over de toekomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten