vrijdag 20 januari 2017

Dampen of "snoepen"?

Ik "damp" dus tegenwoordig. Ooit dacht ik dat ik nooit zou overstappen van "roken" naar "dampen", maar er was ook een tijd dat ik dacht dat een computer niet interessant was, dat ik geen smartphone zou appreciëren en ooit vroeg ik me af wat een smartwatch zou toevoegen aan mijn leven. Ondertussen is het zover gekomen dat ik al die zaken slechts moeilijk kan missen.

Dampen biedt me het voordeel dat ik niet meer naar buiten hoef telkens als ik een dosis nicotine wil binnenkrijgen. Ik wist wel dat je niet mag dampen op café of restaurant, maar om te beginnen gaan we in dit seizoen zelden op café of op restaurant. En de paar keren dat we dat wel deden, zoals vorige dinsdag, heb ik er wel gedampt. Je kunt dat immers heel discreet doen én je doet er niemand kwaad mee!

En dan stuurt Hendrik me gisteren, vlak voor ik ging slapen, een link naar dit.
Aan wie de link aanklikt, zou ik aanraden tot het einde te kijken (hoewel jullie dat waarschijnlijk al gezien hebben: ik vergeet steeds dat wij een uitzondering zijn omdat we geen televisie kijken).

Wat een dom gepraat hoor ik daar wel! Kinderen hebben van die vloeistof gedronken! Heel erg dat die ouders dat mogelijk hebben gemaakt, maar hoeveel kinderen van even onoplettende ouders hebben ooit gedronken van schoonmaakmiddelen?
'Als ik zie hoeveel damp daaruit ontstaat, kan dat niet gezond zijn,' argumenteert onze (sorry, maar vond ik toen: heel domme) minister van volksgezondheid.
Wel, als ik eens iets klaarmaak in de stoomkoker, komt daar nog veel meer damp uit. En al eens een ritje gemaakt in een ouderwetse stoomtrein?

Ik weet niet wat er eigenlijk gaande is. Dat er te weinig geld binnenkomt omdat steeds meer mensen dampen in plaats van te roken, dat is duidelijk. Willen ze ook het dampen meer belasten? Natuurlijk, en daarvoor moeten ze misschien eerst "bewijzen" dat het om een "ongezonde gewoonte" gaat?

Maar waarom niet gewoon toegeven dat dampen geen enkel gevaar inhoudt (behalve op nicotinevergiftiging als een kind bijvoorbeeld zulk flesje opdrinkt, al geldt dat evenzeer voor een restje wijn dat gedronken zou worden door een driejarige of voor iemand die zich gewoon dood wil drinken) maar dat er op de verkoop ervan meer geld in het laatje van de staat moet belanden?

En trouwens, zoals ze bezig zijn, gaan ze al die rokers aanmoedigen op plaatsen waar ze niet mogen roken/dampen zich te storten (tja, rokers missen daar iets hé en hun lichaam probeert dat sowieso te compenseren) op chips, zoetigheden of andere (kankerverwekkende) rommel!

3 opmerkingen:

 1. Maggy is een domme vette koe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) Nu, hoe dom en dik ze ook is/lijkt, een koe is ze duidelijk nog niet!

   Verwijderen
  2. Inderdaad, koeien praten immers niet en vertellen dan ook geen onnozelheden!

   Verwijderen