donderdag 12 januari 2017

Naar de uitvaart van zuster Godwine en daarna winkelen

We gingen deze ochtend naar de uitvaart van zuster Godwine. Veel nonnen, familieleden en enkele vrienden van haar.
Roger en ik kenden niemand, behalve de zusters van Sint-Truiden. Ik vroeg mij af waarom ik op mijn e-mails naar Matadi-vrienden (en mijn telefoontje naar mijn vriendin zonder pc die niet bereikbaar was en voor wie ik een bericht naliet), alleen antwoord heb gekregen van vrienden Lieven en Marie-Rose. Bekijken de anderen hun elektronische brievenbus niet meer? Ik heb sommigen ook via Facebook op de hoogte gebracht : geen enkele reactie !

Het was een heel mooie en sobere dienst, zoals zuster Godwine het zou gewild hebben.

Daarna besloten we eindelijk nog eens uitgebreid boodschappen te doen. Eerst een paar winkels in Sint-Truiden, daarna in Heers. Onderweg begon het weer te regenen en een noord-westen wind maakte dat het ijskoud aanvoelde. Ik maakte mezelf dus maar wijs dat rondlopen in die winkels genoeg beweging was geweest voor Roger.

Toch wilde Roger in Heers even langs de schoenwinkel lopen. Liliane had er ons gisteren immers de lof van gezongen. In de etalage stond een paar afgeprijsde zwarte enkellaarsjes die ik heel mooi vond en Roger kon me overtuigen naar binnen te gaan.

Die laarsjes kocht ik uiteindelijk niet maar wel een paar andere (ook afgeprijsde zwarte en die me nog meer aanstonden) die me vrij meteen opvielen in de winkel zelf.
Toen ik mijn normale maat paste, bleek die ineens iets te groot en de winkelier stelde voor dat ik een maat kleiner zou passen. Die paste perfect.
'Ik heb nog nooit een klant zo snel zijn goesting weten vinden,' zei de uitbater me terwijl we betaalden. Ik heb maar niet geantwoord dat het ligt aan het feit dat ik eigenlijk niet graag shop en dat kleding of schoenen kopen voor mij dus zo snel mogelijk moet gaan.😄

Maar ik ben wel blij dat ik dat schoeisel gekocht heb!

Deze avond nog steeds regen en veel wind. Voor vannacht wordt storm en sneeuw voorspeld. En (dit betekent dat ik echt heel oud word): ik kijk daar helemaal niet naar uit!😒

1 opmerking: