zaterdag 28 januari 2017

We zijn in oorlog

Dat zei Roger me deze avond vlak voor ik besloot te gaan slapen. Vandaar dus nog even deze post.

Het gaat onder andere over moslims. Ik heb er destijds heel veel gekend in Leuven, en, hoewel Roger, die blijkbaar meer weet over de Koran dan ik, zegt dat ze volgens die Koran mogen liegen tegenover "niet-gelovigen", had ik toen de indruk toffe islamitische vrienden te hebben. Jawel, dat ze zoveel mogelijk westerse vrouwen probeerden te verleiden, daar maakten ze zeker geen geheim van!
Alleen stelde ik later inderdaad vast dat ze allemaal na een poosje weer naar hun eigen land trokken en daar trouwden met een mooie ongeschonden maagd.😕

Maar ik ging het in feite hebben over die "oorlog" waarvan ik al heel lang vermoed dat die bezig is zonder alle details te begrijpen (politiek, daar heb ik nooit veel van begrepen).

Ik vroeg deze avond aan Roger wat hij vond van bepaalde beslissingen van Trump. Rogers antwoord kwam heel spontaan: 'We zijn in oorlog hé, en dan zijn bepaalde beslissingen nodig. Jammer voor mensen die op die manier gehinderd worden in hun doen en laten maar dat hoort er nu eenmaal bij in oorlogstijd.'
Ik was nog zo dom te vragen: 'Wie is dan met wie in oorlog?'
En Roger: 'De islam wil toch de wereld veroveren!'

En toen moest ik terugdenken aan onze georganiseerde reis naar Turkije. Op een bepaald moment, echt terloops, vertelde onze gids ons dat in de moskeeën mensen worden begraven met de voeten naar het westen, als symbool van de verovering van dat werelddeel dat altijd op het programma stond en nog steeds staat van de islam.

Ik heb dat toen niet genoteerd, vrees ik (het was echt een detail) en ik vrees ook dat de meeste reizigers dat niet hebben gehoord, opgemerkt en/of onthouden (vermits zelfs Roger het niet meer wist!).

Dus ja, ik vrees dat mijn intuïtie Roger gelijk geeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten