woensdag 4 januari 2017

Niet zo goed nieuws

Het werd weer een rustige dag. Omdat ik had opgemerkt dat Roger telkens heviger begon te hoesten nadat hij naar buiten was geweest, drong ik niet aan op een wandeling (hoewel het iets minder koud is vandaag).

Ik heb gelezen (nog steeds Sylvie Germain, en uiteraard online), verder vroegere dagboeken overgetypt, een beetje opgeruimd en gekookt (linzensoep).

En we kregen enkele telefoontjes.
Onder andere van Nany: onze gemeenschappelijke vriend die morgen zou onder het mes gaan, is al begin deze week in het ziekenhuis opgenomen. Nany wist niet precies waarom maar volgens zijn echtgenote "zou het niet goed zijn" en is het niet zeker dat de operatie morgen kan doorgaan.

Ook een telefoontje van zuster Emilia, de vroegere overste van zuster Godwine (die nu in een rusthuis in Bertem vertoeft). Met zuster Godwine gaat het ook niet zo goed: ze slaapt de hele dag, lijkt niemand meer te herkennen, maar... ze eet nog heel goed (ze wordt wel gevoed). Zuster Emilia raadde ons af bij mijn vroegere "juf" uit Matadi op bezoek te gaan.
Gezien de hoge leeftijd van zuster Godwine (94 jaar op 7 januari) en het feit dat ze duidelijk niet afziet, leek zuster Emilia zich niet te veel zorgen te maken. Ze beschouwt het duidelijk (en terecht, denk ik) als een zacht natuurlijk levenseinde.
En ze vertelde ook over het zachte overgaan van zuster Martha op 101 jaar.
Toen we afscheid namen en ze vroeg of ik nog eens langs zou komen, beloofde ik dat ik dat heel snel zou doen.
En toen zei ze: 'Jouw vriendin Liliane beloofde me hetzelfde!'
Dan doen we dat toch eens samen, Liliane, of is dat geen goed idee?

Deze avond nog een paar nieuwe tekstjes nagelezen voor het boek van de werkgroep WOI.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten