zondag 8 januari 2017

Slecht nieuws na een mooie, volle dag

Eerst waren we van plan dit jaar nog eens niet naar de receptie van de gemeente te gaan (Roger blijft hoesten, de receptie vindt plaats in open lucht en het is nog vrij koud) maar een telefoontje van vriendin Liliane kon ons gisterenavond overtuigen het toch te doen.
We spraken af dat we er samen te voet naartoe zouden lopen.

Gezellig was dat: keuvelen en lachen terwijl we goed doorstapten zodat we genoeg waren opgewarmd toen we ter plekke aankwamen, genieten van cava, glühwein en hapjes à volonté, en een babbeltje doen met onze dorpsgenoten. Roger heeft geen enkele keer gehoest, ook niet in het terugkomen rond 12:30 uur. Liliane en ik spraken af binnenkort de nonnen (en dus ook zuster Emilia) in Sint-Truiden te bezoeken.

Thuis heb ik meteen pannenkoekendeeg klaargemaakt, frieten gesneden en een eerste keer gebakken én de tafel gedekt voor het vieruurtje.

Rond 15 uur kwamen Elena, Matthias, Eva en hun ouders aan. Eva toonde ons fier haar eerste voorzichtige zelfstandige stapjes. Elena en Matthias lazen hun bijzonder mooie nieuwjaarsbrief voor (en kregen in ruil van opa en oma twee dikke sprookjesboeken waaruit hun mama al meteen moest voorlezen).


Foto's van onze dochter
Daarna werd het smullen van boekweitpannenkoeken.

Foto Roger
Eva werd moe en ging even dutten terwijl Elena en Matthias het speelgoed erbij haalden en wij, de vier "volwassenen", nieuwtjes uitwisselden.
Iets later schoof ik een kip in de oven en dronken we sherry of porto terwijl Eva na haar dutje met min of meer tegenzin haar fruitpap at.


Foto's Roger
De tafel was pas gedekt voor het avondmaal toen de telefoon overging: zuster Emilia om mij te melden dat zuster Godwine deze ochtend om 11 uur is overleden. Ze was gisteren 94 jaar geworden.
Een heel bijzondere vrouw is ons ontvallen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten