donderdag 9 februari 2017

Eventjes tijd gekregen om te lezen tijdens het babysitten

Weer wilde Eva dat ik verhaaltjes zou vertellen en weer bracht ze me prentenboek na prentenboek. Maar vandaag heeft ze ook wat gespeeld voor ze rond 14:45 uur echt te moe werd.
We brachten haar naar bed.

En ik kreeg even de tijd om de (papieren) krant te lezen. De radio, de kranten, overal hoor en lees je dat het salafisme in opmars is in België. Maar echt heel veel uitleg hoorde of las ik nergens.

Vlak voordat Roger Elena en Matthias zou gaan halen, surfte ik via mijn smartphone even naar "Visionair België" en wat ik daar las, vond ik veel interessanter: lees zelf maar hier.

Elena en Matthias werden afgehaald en Eva sliep nog steeds toen ze thuis aankwamen. Ze bleef ook slapen terwijl haar broer, zus en ik verstoppertje speelden met heel veel gelach, geroep en gejuich. Op een zeker ogenblik dacht ik buiten de ijscoman te horen (Elena, Matthias en ik waren nog steeds druk aan het spelen) en ik vroeg me af sinds wanneer die in de winter rondreed.
'Eva heeft haar muzikaal uiltje in gang gezet: zal ik haar gaan halen?' vroeg Roger me ineens. Het was dus niet de ijscoman! En lachen dat Matthias en Elena deden met die domme oma die dacht dat er in de winter een ijscoman rondreed!

Eva was heel goed gezind, at haar fruitpap (voor een deel zelfstandig) gretig op, wilde daarna meespelen (onder andere met een ballon die "de grond niet mocht raken"). Elena stelde nog andere spelletjes voor; Eva liep ondertussen rond - heel goed doet ze dat nu - of zat op de schoot van opa en ikzelf heb vandaag voldoende beweging gekregen!😊
En dan wilde Matthias naar een filmpje kijken, wilde Elena tekenen (en ondertussen eigenlijk ook af en toe tv kijken),

Onze dochter kwam thuis en het werd voor ons beiden tijd om samen te koken (en een beetje te praten).

Kort na het avondeten zijn Roger en ik naar huis vertrokken.
Waar ik nog eens (deze keer aandachtiger) las wat Johan Sanctorum schrijft over het salafisme in België.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten