vrijdag 3 februari 2017

Zalige vrijdag

Deze ochtend vergezelde Roger Michel, de voorzitter van Heemkunde Groot Heers, naar het kasteel van Heks om voor de werkgroep WOI foto's te maken van affiches uit Wereld Oorlog I die daar in een piepklein kamertje dienstdoen als behang. Hij vertelde me achteraf kort over zijn bezoek en, eerlijk, hoewel hij niet veel van het kasteelinterieur heeft gezien, het sprak tot mijn verbeelding.

Daarna vond ik dat we nog eens moesten wandelen. Roger reed eerst naar de Kringwinkel waar ik aan elke verleiding weerstond behalve dan dat ik weer een kinderboek kocht.

En dan gingen we "echt" wandelen, in het wachtbekken "Dorpsweide" vlak bij Sint-Truiden. In de post waar de link hierboven naar voert, noem ik het "wachtbekken van de Cicindria", maar ik denk dat dit niet de correcte benaming was.

Het werd een mooie, rustgevende wandeling, met veel watervogels en enkele roofvogels, en deze keer met minder last van verkeerslawaai. Alleen voelde ik aan mijn gewrichten dat we al veel te lang niet meer hadden gewandeld. Pas tegen het einde van onze lus begonnen die minder pijn te doen.

'Nu hebben we een Bink verdiend,' zei Roger toen we terug bij de auto aankwamen. Ik dacht dat de brouwerij van Kerkom gesloten zou zijn maar ik vergiste me, en, gezeten vlakbij de kachel (dezelfde als wij in Antwerpen hadden, maar een kleiner formaat) genoten we daar van een Blonde Bink.

's Avonds aten we een rijke groentesoep gevolgd door een stamppot (veel in koolzaadolie gestoofde spitskool, look en kurkuma en weinig gekookte aardappelen) met een beetje spek in de oven gebakken en een spiegelei.
Zalig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten