vrijdag 24 februari 2017

Rustige werkdag

Veel regen vandaag maar gelukkig bijna geen wind meer. Gebeld naar Nany: gisteren had iemand haar met de auto naar een vriendin gebracht en haar een klein half uur later weer opgehaald. Dat, vertelde ze me, had ze ook bericht aan haar broer, mijn "Nononc" die (na het lezen van deze blog?) in een sms haar onvoorzichtigheid (rondlopen in de storm) had "verweten".
Ikzelf moest stiekem lachen bij haar uitleg: ze is immers veel langer dan een uurtje afwezig geweest (ik weet dat omdat ik haar vaak genoeg heb proberen te bereiken). 😊
Maar... zo bedacht ik, ik zou het ook niet leuk vinden als mijn kinderen mijn doen en laten controleerden. Dus heb ik niet aangedrongen!

Tussen twee regenbuien door kochten we in Heers onder andere het vlees dat we gisteren niet hadden gekocht maar een echte wandeling maakten we weer niet. In de AD-Delhaize waar we die boodschappen deden, hebben we de ingrediënten van heel veel conserven bestudeerd: ongelooflijk in hoeveel blikken en bokalen suiker zit! En dan zijn wij verbaasd dat de mensen steeds dikker worden?

Voor de rest heeft Roger weer meer dan 30 teksten nagelezen voor het boek van de werkgroep WOI. Hij doet dat echt met hart en ziel. Nog steeds haalt hij er de soldatendossiers bij en vaak zorgt hij voor interessante aanvullingen (en vindt hij zelfs nog fouten waar ik over had gelezen😞! Maar ja, dat is dan ook de oorspronkelijke opdracht voor de eindredacteur!).

Terwijl ik Roger gadesloeg en zijn ongelooflijke vorderingen volgde op Google Drive, bedacht ik dat als Mieke S., die achteraf bekeken (anders was ze niet zo achterop geraakt met haar werk voor "ons" boek) waarschijnlijk al enkele maanden overwoog haar ontslag te geven, zich veel vroeger had teruggetrokken, Roger al veel vroeger dit werk op zich had kunnen nemen en we nu niet in tijdnood zouden zitten!
Ikzelf bleef vandaag zoveel mogelijk in de buurt van Roger (hij doet immers bij dat soort werk vaak een beroep op mij). Eindelijk nog eens een half uurtje gestreken, veel gelezen, onder andere op deze site (over de Franse taal) die Bernadette mij had aangeraden.

We (afijn, vooral Roger) zullen nog een hele poos zoet zijn met de redactie van dat boek! Ik hoop alleen dat Rogers naam zal voorkomen in de colofon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten