vrijdag 17 februari 2017

Geen internet - en telefoonverbinding

Donderdag 16 februari 2017

Deze ochtend, voor ons vertrek naar het Leuvense, geen internetverbinding. Ik dacht dat het wel in orde zou komen tegen deze avond.

Eva (die steeds meer woordjes zegt) was zo schattig! Rond 14:30 uur - ze zat op mijn schoot terwijl ik voorlas en ik merkte dat ze moe werd - zei ik: 'We gaan je te slapen leggen, meisje'.
Zij greep meteen naar haar knuffel, naar haar fopspeen, liep voor ons uit naar de luiertafel, deed teken aan Roger dat hij haar moest optillen, liet haar Pamper verschonen, deed teken dat ze de vuile luier zelf in de vuilnisbak wilde smijten en liep daarna naar het traphekje. Roger droeg haar naar haar kamer waar we haar in bed legden. Ze viel vrijwel meteen in slaap.

Roger ging Matthias en Elena halen om 15:20 uur. Buurmeisje Anna kwam spelen en ik moest meedoen met het  "kriebelgevecht". Na een poosje liepen de kinderen naar buiten en daar kregen ze het gezelschap van Lionel en Millie.
Eva werd weer wakker, at haar fruitpap, en speelde vooral met haar "micro" (daar krijgt ze ook heel gemakkelijk een muziekje uit en dat vooral interesseert haar).

Er werd daarna nog een beetje televisie gekeken (ik zat mee te kijken: niet dat ik die kinderprogramma's zo bijzonder vind maar het is daar toch zo gezellig, dicht tegen de grond en dicht bij elkaar) en dochterlief, die ondertussen was thuisgekomen, zorgde voor het avondeten (bijzonder lekker, haar pasta met zelfgemaakte pesto, maar ik heb dus weer pasta gegeten, wat ik eigenlijk voortaan wil vermijden).

Roger en ik reden kort na het avondmaal naar huis... waar er nog steeds geen verbinding bleek te zijn met het Internet (en ook geen telefoonverbinding).
We hebben geprobeerd de modem uit en weer aan te zetten: het hielp niet. Dan maar gebeld naar Telenet. Ze komen morgen.

Heel vervelend, want ik zou enkele mails moeten beantwoorden. Nog een geluk dat er geen dringende vertaling wachtte!

Later:

Een telefoontje van Hendrik  gekregen op Rogers mobieltje (de vaste telefoon is immers niet te bereiken en mijn GSM doet hier thuis constant moeilijk om verbinding te krijgen).
Hij raadde mij aan in de instellingen van mijn smartphone "Wifi" uit te schakelen zodat het toestel sneller andere "wegen" zou vinden om online te gaan.

Dat heb ik dus gedaan en ik kon daarna de belangrijkste mails kort (want ik doe dat niet zo heel graag via mijn smartphone) beantwoorden via mijn mobieltje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten