dinsdag 21 februari 2017

Naar Vlierbeek met Karel na het babysitten

Het was weer een drukke babysitdag: Eva gaan halen bij de onthaalmoeder, na het middageten met haar gespeeld en vooral weer veel voorgelezen. Rond 14:15 uur viel ze om van de slaap en maakte ze ons duidelijk dat ze naar bed wilde. We brachten haar naar haar kamer maar hoorden ze nog zeker tot 14:45 uur "muziek maken".
Rond 15:15 uur ging Roger Elena, Matthias en de buurtjes Lionel en Millie halen. Rond 15:35 uur kwam die bende thuis aan en uiteraard werd Eva wakker van hun lawaai. Buurmeisje Anna kwam ook spelen, Eva kreeg haar fruitpap en speelde daarna ook mee. Ik deelde koekjes en partjes appel uit en hield de kinderen discreet in het oog.
Rond 17 uur, na het vertrek van Anna, schilde ik enkele aardappelen en iets over 17 uur kwam onze dochter eraan. We maakten samen het avondmaal klaar (en ondertussen werden Lionel en Millie afgehaald). De mama van de buurtjes moest nog wel Lionels fiets afhalen op school: hij en Elena hadden hun fiets mee naar school moeten nemen, en Matthias een trompet van zijn vader. Toen Roger de kindjes ging afhalen (en die fietsen, de boekentassen plus de trompet zelf tot aan de auto moest dragen!), stelde hij vast dat die (grote) fiets niet meer in de koffer geraakte.

Na het eten was het tijd voor het slaapritueel en, terwijl onze dochter voorlas voor Elena en Matthias, kroop Eva met een ander boekje op mijn schoot in plaats van mee te luisteren naar haar moeder.😊

Daarna haalden wij vriend Karel af in Leuven en reden we samen naar Vlierbeek. We dronken er weer Orval en haalden herinneringen aan Vlierbeek vroeger op. Nu zit daar ontzettend veel volk terwijl in "onze" tijd we er alleen enkele vrienden ontmoetten: de tijden zijn fel veranderd. Gelukkig hadden we weer "ons" tafeltje, in een hoekje aan het raam, kunnen bemachtigen, waar we toch een beetje afgezonderd van de "meute" zaten.

Ik was wel heel moe: rond 22:45 uur brachten we Karel naar huis en reden we daarna terug richting Limburg. In de auto viel ik in slaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten