dinsdag 23 mei 2017

Babysitten, vertalen en Oostland

Ik vond deze ochtend een vertaalopdracht bij het opstaan. Weer wilde ik die liefst niet weigeren en mailde dus dat ik die niet voor morgenavond kon afkrijgen.
Het is pas bij onze dochter, nadat we Eva hadden afgehaald bij onthaalmoeder Lutti, dat ik antwoord kreeg: dat was oké.

Het werd een rustige babysitdag vandaag: Elena en Matthias komen pas volgende nacht terug en Eva sliep vrij veel. En wilde terwijl ze wakker was, vooral verhaaltjes voorgelezen krijgen...

Onze dochter toonde ons haar laatste creaties: prachtige dingen! Het gaf me echt zin om zelf te beginnen naaien!
Omdat we deze week niet de buurtjes Millie en Lionel moesten afhalen, maakte Roger gebruik van het dutje van Eva om zijn zus te bezoeken. Ik bracht die tijd al lezend door.

Kort nadat Eva weer wakker was (en maar weinig at van haar fruitpap), kwam buurmeisje Anna er aan. Die begon te wenen toen ze hoorde dat Elena en Matthias er nog niet waren.

Daarop kwam Roger "thuis", die even buiten ging spelen met Eva terwijl dochterlief en ik zorgden voor het avondmaal: een heel lekker Indisch gerecht waarvan ze mij heeft beloofd het recept op te sturen.
We dronken nog samen een biertje op het terras terwijl Eva daar "al babbelend"  rondliep en "fietste" (op haar driewieler, geduwd door haar mama of door mij).


Onze schoonzoon kwam veel vroeger thuis dan andere weken, zelfs voor dat onze dochter naar de naailes vertrok en dus konden Roger en ik vlak na het avondmaal naar huis vertrekken.

Thuis heb ik dan toch maar meteen voor die vertaling gezorgd... en daarna mailde Edith Oeyen mij de drukproeven van het volgend nummer van Oostland. Ik ben volop aan het nalezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten