zondag 28 mei 2017

Uitgeziekt

Ik voelde het meteen toen ik wakker werd: ik ben genezen! Roger viel het ook op: 'Je hoest niet meer,' waren zijn eerste woorden. Dat hij nog wel hoestte, daar was ik vrij snel getuige van, maar deze nacht ben ik er niet van wakker geworden.

'Waarom doe je niet nog eens een rok aan met dit mooie weer?' vroeg Roger. Ja, waarom eigenlijk niet?
Dus keek ik mijn enkele rokken na (die ik, denk ik, al jaren niet meer gedragen heb) om te moeten vaststellen dat ik er een paar niet meer dicht kreeg! 😒
De paar andere rokken vond ik ofwel te chic voor waarschijnlijk een gewone veld- of boswandeling of vertoonden geen zak.
Dat laatste vraagt enige uitleg.
Mijn nieuwe smartphone is te groot voor het riemtasje waarin ik de vorige opborg. Ik stak de nieuwe tot nu dus in mijn broekzak.
Terwijl ik die rokken paste, herinnerde ik me een droom van vorige nacht. De droom was zo realistisch en opmerkelijk dat ik hem heb genoteerd in mijn droomboek, maar hier wil ik alleen vertellen dat mijn rugzak gestolen bleek en dat ik o zo blij was dat mijn smartphone daar niet in zat. Nu kon ik minstens meteen onder andere "cardstop" bellen.
Dus daarom niet: voorlopig trek ik geen rok of broek zonder zak aan!

We maakten inderdaad een -  niet al te lange - wandeling, in de buurt van de kapel van Helshoven.

Dit hebben we twee keer moeten lezen voor we het begrepen... omwille  van de dt-fout en  het gebrek aan punctuatie

We vragen ons al jaren af wat er schuilgaat achter die poort (foto's Roger)

Het was nog heel warm en dus besloten we dat we een drankje hadden verdiend op het terras van De Kluizenaar.

Eigenaardig: dat café is echt heel eenvoudig (anders zag je ons daar niet) maar we merken telkens weer dat er veel pronkauto's in de buurt staan geparkeerd.

Deze avond een mail gevonden van Jan Gerits: of ik een factuur wilde maken voor de monografieën. Hij stuurde mij als voorbeeld een van de blijkbaar nieuwe facturen die meer lijken op een prozastukje in Word dan op een zakelijke factuur. En waarin uiteraard alles handmatig moet getypt en berekend worden.

Ik heb hem meteen de gevraagde factuur gemaakt (op basis van het werkblad dat ik destijds zelf had ontworpen) en opgestuurd.
Het feit dat op het gebied van facturen weer is afgestapt van de "automatisatie" die ik had ingevoerd terwijl ik penningmeester was, doet me (eigenlijk al lang) vermoeden dat de boekhouding opnieuw gebeurt met pen, papier en rekenmachientje.😠
En... dat dus al dat werk van mij voor niets is gebeurd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten