vrijdag 12 mei 2017

Over huishouden en shoppen

Gisteren, nadat ik het vorige schreef, nog een lang telefoongesprek met Hendrik. Over smartphones. Hij stuurde me ook enkele reviews maar... ik begrijp daar zo weinig van dat ik heb besloten dat Hendrik en Roger maar samen moeten beslissen welke smartphone ik zal kopen. Ik schrok wel van sommige prijzen!

Vandaag heb ik eindelijk nog eens gestreken (het was dan ook al weken - als niet maanden - geleden). Hoewel ik er van uitga dat tegenwoordig praktisch niets meer moet gestreken worden en dat huisvrouwen meestal strijken om ofwel een paar relatief rustige uren te beleven ofwel om te concurreren met andere huisvrouwen, merkte ik wel dat sommige hemden bij dat strijken gebaat bleken. Wat mij echter opviel: sinds Roger gepensioneerd is, draagt hij bijna nooit nog een hemd... maar draag ik er des te meer! Ik weet eigenlijk niet waarom ik mezelf op die manier met ongewenst werk opzadel!?
Al moet ik toegeven dat ik ook sommige van mijn eigen hemden niet strijk! (Oei, wat moet ik toch een slechte huisvrouw zijn!)😉

Ook deden we in Sint-Truiden enkele boodschappen (die moesten gelden als wandeling) en - uiteraard - belandden we in de Kringwinkel. Waar Roger enkele mooie kledingstukken vond en ikzelf besliste volgende keer (dus niet vandaag) tenminste daar echt te leren shoppen (ik begin het niet normaal te vinden zoals ik verveeld kan rondlopen in een winkel of een afdeling vol vrouwenkleren), waar ik aarzelde bij enkele speeltjes en poppen die ik uiteindelijk toch maar niet kocht (speelgoedwinkels en -afdelingen vervelen me nooit) en waar we uiteindelijk weer bezweken voor een vijftal boeken.

In het terug naar huis rijden merkte ik een paadje op dat een beemd inliep. We wilden daar even wandelen maar het paadje liep vrij snel dood. Heel jammer, want telkens als we van hier naar Sint-Truiden rijden, droom ik weg bij de beemden langs de steenweg. En ik hoopte dus het "mysterie in verband met die ontoegankelijke beemden" dat ik in mijn hoofd had opgebouwd (tja, al weet ik dat ik geen fatsoenlijke uitgever meer zal vinden, ik blijf in mijn hoofd verhalen bedenken), te kunnen, nee, nog niet doorgronden maar wel ontdekken.

Deze avond regent het weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten