maandag 22 mei 2017

Rust, vrienden en boeken

Het werd een rustige dag gisteren. Ik liet Roger uitzieken.

's Avonds waren we, samen met Charlie en Maj, uitgenodigd bij Bernadette en Juan Masondo. Maj had voorgesteld dat zij en Charlie ons zouden oppikken, wat betekende dat Roger niet moest rijden.

Het werd weer een gezellige avond met, na een aperitief en hapjes, een heel lekker etentje en interessante conversaties over kunst, literatuur, muziek, vroeger enzovoort. Maj had graag dat Juan wat zou spelen maar hij zei ons dat hij, bij gebrek aan tijd, al een maand zijn gitaar niet had aangeraakt en het dus niet wilde riskeren. Roger leek zich beter te voelen. Ik vrees wel dat ikzelf een beetje te fel heb "gestoeft" met alle werken die Roger in dit huis en in ons vroeger huis in Antwerpen heeft verricht!

Ons vroeger huis in Antwerpen (foto geplukt van het internet)
Toen we rond 24 uur afscheid namen, bleken Bernadette en Juan zich te willen ontdoen van een hele reeks boeken... die Roger en ik in dank aanvaardden.
Het "toeval" wilde dat Maj en Charlie ook een pak boeken bij zich hadden die ze ons wilden geven!

Vandaag, ondanks het mooie weer, geen wandeling: Roger wilde nog wat rusten. Ik heb niet aangedrongen en de dag doorgebracht met enkele keren de wasmachine te laten draaien en... veel lectuur. Interessante boeken hebben we gekregen, over uiteenlopende onderwerpen zoals sociologie, filosofie, religie, gezondheid, enzovoort.

Koken hoefde niet, er waren nog voldoende restjes van vorige dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten