zaterdag 13 mei 2017

Kleine familiereünie ter gelegenheid van de 86 jaar van Nany

Iets voor 16 uur kwamen Roger en ik aan bij mijn moeder Nany waar zus Bie kilo's pas geoogste uien voor ons had gedeponeerd (heel fel bedankt, zusje!).
We zorgden samen voor Nany haar boodschappen in Colruyt waar het ongelooflijk druk was. Roger en ik vroegen ons af of het bij ons even druk is op zaterdag.

Nany had pas haar aankopen opgeborgen, mij een van haar te klein geworden jasjes laten passen dat ik heel dankbaar aanvaard heb vermits het mij paste en ik het mooi vond, toen tante José er ook aankwam.
Samen dronken we een glaasje wijn en rond 20 uur besloten we naar Colmar te rijden.
Mijn broertje had daar een tafel voor 8 gereserveerd.
We waren pas geïnstalleerd toen zus Bie met haar man en mijn broertje plus zijn vrouwtje verschenen.

Het werd een heel gezellige maaltijd maar ik bedacht dat we eigenlijk toch iets vaker zouden moeten samenkomen.


Tante José en Nany (foto's Roger)
Iets over 22:30 uur namen we afscheid van elkaar, brachten Roger en ik Nany en tante José terug naar huis (ze wonen tegenover elkaar) en reden wij terug naar Limburg.

We waren nog niet thuis of ik kreeg een telefoonoproep van Hendrik. Weer net geen uur gebabbeld (terwijl ik ondertussen met één hand de poort had opengedaan, mijn jas had uitgetrokken en de smartphone, waarmee ik aan het telefoneren was, aansloot op de lader waardoor mijn bewegingsvrijheid serieus werd ingeperkt).
Het gesprek ging onder andere over die aankoop van een nieuwe smartphone voor mij en weer deinsde ik een beetje terug bij het horen van de prijzen. Eigenaardig: Roger heeft daarna online goedkopere, volgens hem goede smartphones gevonden. Hij en Hendrik moeten dat maar eens uitpluizen!

Hendrik sprak ook over de recente cyberaanval: hij kent enkele mensen die erdoor getroffen zijn, die, tegen de raadgevingen van de overheid in,  het "losgeld" hebben betaald en terug aan hun bestanden zijn geraakt. En, beweert Hendrik, alle mensen die de raad om niet te betalen volgen, zullen al hun gegevens definitief kwijt zijn.
Ik hoop uiteraard dat wij gespaard blijven (en ik vrees dat onze back-ups daarvoor niet voldoen: vermits die externe back-upschijf is verbonden met de pc, kan een virus, denk ik toch, ook van de pc naar die schijf migreren) maar als we het zitten zouden hebben, ik denk dat ik ook zou betalen: onze bestanden bevatten te veel belangrijke gegevens.

Tijdens ons etentje deze avond, ter gelegenheid van Nany's verjaardag dus, viel me op hoe huiverig mijn broertje de apotheker staat tegenover informatica. Eigenaardig, want de website van zijn apotheek mag er zijn (maar wordt uiteraard niet door hem bijgehouden).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten