zondag 7 mei 2017

Weekend met onze vrienden uit de buurt van La Roche en Ardenne

Het werd een rustig weekend met onze oude vrienden uit de buurt van La Roche en Ardenne. Zij is een jaar jonger dan mijn moeder maar hij wordt heel binnenkort 90 jaar: van wandelen kwam niet veel meer.
Toch hebben we gisteren geprofiteerd van de uitzonderlijk zachte temperatuur om van het dorp van Kerniel (we hadden de auto achtergelaten op de plek van het vroegere station) via de spoorwegzate rustig naar het klooster van Colen te stappen. Op die manier vermeden we het te fel te moeten klimmen en konden we genieten van het bedwelmend parfum van de vele meidoornstruiken langs de weg.
We dronken een biertje op het terras van "De Vallei van Colen" (en kwamen er onze vrienden Liliane en Paul tegen) terwijl we genoten van het uitzicht op de schilderachtige vallei.

Maar het weekend bestond dus vooral uit nieuwtjes uitwisselen, herinneringen ophalen, praten over onder andere literatuur (we houden meestal van dezelfde boeken en nadat we het hadden gehad over onze respectievelijke recente lectuur kreeg ik ettelijke nieuwe titels aangeraden. Jammer genoeg kan ik hen geen Nederlandstalige boeken aanbevelen: ze kennen geen Nederlands) en zelfs politiek. En uiteraard elke dag samen koken terwijl we genoten van een glaasje Oloroso.

Gisterenavond bleek uit onze conversaties dat ze in Spanje ook ooit spinazie met kikkererwten hadden gegeten en dat ze dat heel lekker vonden. Ik had (diepvries)spinazie en kikkererwten in huis en dus besloot ik vandaag nog eens dat gerecht klaar te maken. We hadden ook spekblokjes in huis en Roger kreeg gelijk: die pasten perfect bij dat gerecht (een spiegelei hadden we er ook wel bij geserveerd).

Onze vrienden zijn kort na dat middagmaal vertrokken... en Roger en ik hebben daarna nog voortgewerkt aan "ons" boek.

O ja, vandaag zijn we 40 jaar getrouwd: een kaartje van Nononc en Françoise en een mail van mijn zus Bie herinnerden ons eraan! 😄

Geen opmerkingen:

Een reactie posten