maandag 29 mei 2017

Te warm vandaag!

Ik moest terugdenken aan het jaar waarin mijn vader is overleden: 1976. Toen hebben we een hittegolf gehad van mei tot september. En al die maanden (nee, ik denk pas vanaf eind mei of begin juni: zus Bie, jij met jouw perfect geheugen, help het mijne eens) lag mijn vader in het ziekenhuis te sterven.

Toen kon ik het nog aan, maandenlang temperaturen van 33 tot 38°C op ons zolderappartementje in Antwerpen.

Vandaag vroeg ik me af of we weer afstevenden op zulke zomer, zoals trouwens ook in 1994 (en toen kon ik er ook nog tegen, maar minder), want nu zou ik er niet meer tegen kunnen, vrees ik.

We bleven binnen, met de gordijnen die op het zuiden uitgeven gesloten.
Roger vroeg me op een zeker ogenblik waarom ik vandaag niet aandrong op beweging voor hem. Blijkbaar had hij niet door hoe warm het was (hier binnen gingen we niet boven de 28°C, maar buiten was het 34°C).

Uiteindelijk "wandelden" we in de Kringwinkel (waar ik een verrassinkje kocht voor Elena, Matthias en Eva) en waarna Roger toegaf dat het inderdaad geen wandelweer was vandaag.

Deze avond laat, vlak voor ik eindelijk enkele mails zou beantwoorden, een telefoontje van Hendrik. We hebben weer meer dan één uur gepraat. En... hij heeft me geholpen veel zaken te regelen op mijn nieuwe smartphone (alleen de verbinding tussen dat toestel en de smartwatch is nog steeds niet in orde).

Ik weet het, dat is mijn fout: ik neem niet de tijd en heb niet het geduld om te onderzoeken hoe ik die dingen in orde moet brengen. Dat wordt me vaak verweten (maar Hendrik verplicht me dan zijn aanwijzingen stap voor stap te volgen, en, hoewel ik op dat moment denk dat ik liever zou een roman lezen, ben ik daarna zo blij met het resultaat)!

1 opmerking:

  1. in 1976 zijn we in juli nog naar het huwelijk van Sabine geweest (snikheet) en papa was er zeker bij. Wat ik mij herinner is dat papa in aug naar het ziekenhuis is gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen