vrijdag 1 juni 2018

Weer slecht nieuws

Nee, ik wil het niet hebben over de vele regens en modderstromen vandaag (hoewel dat ook slecht nieuws is en mijn gevoel van "wij zijn eraan ontsnapt" heel egoïstisch is, dat besef ik).

Ik had bij het opstaan zelfs een blij gevoel, ondanks de felle regen en het onweer, omdat ik merkte dat onze boerenjasmijn bloeide.

Eigen foto vanuit de keuken 
Roger wilde vandaag verder netels maaien in de wei maar dat was natuurlijk niet mogelijk met dit weer. Maar nogmaals...daar werd ik niet echt droevig van.

Het is pas in de late middag, vlak voor ik begon te koken, dat ik het nieuws hoorde. Ik belde Nany (mijn moeder) omdat het al een poosje geleden was en het eerste wat ze zei was dat "mijn zieke" weer was opgenomen in het ziekenhuis.  Terwijl ze het vertelde, kwam er een berichtje binnen op mijn gsm, van de echtgenote van "mijn zieke" met dezelfde inhoud (maar toch iets meer uitleg). Hij is  dus opnieuw gehospitaliseerd. Problemen met zijn maag deze keer. Dat vond ik pas heel slecht nieuws!

Deze avond moest ik drukproeven nalezen. Interessante teksten maar... geregeld merkte ik dat een bepaalde auteur een andere stijl dan gewoonlijk hanteert...
Het was voldoende even te googelen om op te merken dat de tekst gewoon is overgenomen van het internet. Dat kun je toch niet doen: een tekst van iemand anders (bijna) integraal overnemen en daar jouw eigen naam onder zetten?
Nu, er waren ook heel mooie en interessante originele teksten bij (ik schrijf "waren" maar eigenlijk ben ik nog niet klaar met dat nalezen).

Ondertussen heeft Roger brood gebakken. Deze keer heeft hij er olijven aan toegevoegd. Het resultaat ruikt heel lekker. Morgenochtend weet ik of het ook lekker smaakt!

Eigen foto




1 opmerking: