woensdag 4 juli 2018

Eindelijk regen!

Geen wandeling vandaag maar ik vermoed dat Roger voldoende beweging kreeg. Onder andere door mij te helpen de salon schoon te maken en dankzij enkele andere werkjes in en rond het huis. Maar vooral: ik wilde mijn voet laten rusten, want ik heb die weer lichtjes bezeerd op onze laatste wandelingen (ongelijke ondergrond onder te lichte zolen). En het deed me deugd, dat niet te veel stappen.

Ik heb Nany gebeld die weer heel veel te vertellen had en eigenlijk weinig last bleek te hebben van de hitte.

En... ik kreeg eindelijk een welgekomen bezoekje van buurvrouw Marie-Claire. Nadat we allebei voldoende hadden geklaagd over de hitte en gezegd dat we snakten naar regen, praatten we over onder andere het in België uit het strafwet halen van abortus.
Zij en ik vinden dat geen goede zaak. De meeste mensen hebben immers een geweten dat niet erg ontwikkeld is en denken dat alleen verkeerd is wat verboden wordt door de wet.
Als abortus wettelijk toegelaten is, beseffen die mensen nog minder wat ze in feite doen als ze kiezen voor het doden van een mens in wording.
Jawel, ik weet het, soms is er echt geen andere keuze... en ik wil liever nooit oordelen (hoewel ik het soms toch nog te snel doe). Maar Marie-Claire en ik denken echt dat de meeste mensen niet meer zullen beseffen wat abortus echt inhoudt.

Deze avond, na het avondmaal (spitskoolsoep gevolgd door gerookte forel, sla, gebakken bloemkool en aardappelen), nog enkele mails beantwoord en nu... hoor ik dat het eindelijk regent!

2 opmerkingen:

  1. wij blijven hopen op een druppeltje regen, zeker voor de planten. De bomen verliezen al hun blaren, gazon is er niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De regen viel maar kortstondig gisteren: veel te weinig!

      Verwijderen