donderdag 1 augustus 2019

Eerste pruimen dit jaar!

De schroothandelaar kwam niet. Hij had beloofd om 10 uur aan te bellen, wij wachtten tot na 13 uur. Tevergeefs dus.

Nadat Roger de leveranciers van de koelkast (die hopelijk morgen echt aankomt!) telefonisch had gewaarschuwd dat onze oude koelkast hier nog steeds staat en als antwoord kreeg dat we ons geen zorgen hoefden te maken, maakten we een vrij lange wandeling in Sint-Truiden.

We vinden dat allebei echt een heel aangename stad... en Roger zei onderweg dat hij zich afvroeg of hij nu nog in Leuven zou kunnen leven.
Daar schijnt inderdaad praktisch altijd iets te doen te zijn en... wij houden de laatste tijd meer van rust (ligt aan het oud worden zeker?).

De Indische winkel die onlangs nog gesloten was, bleek nu open. We gingen even binnen maar de shampoo met aloë vera heb ik er niet meer gevonden.

En dan reden we terug naar huis. Voor onze wandeling had ik amper 2 hardgekookte eieren gegeten (ik durf niet meer te eten van ons laatst gebakken en gekochte brood, want mijn darmen hebben er serieus last van, en nog een brood - zonder rogge -  kopen is te gek: we zitten hier al met een volledig brood dat we normaal gezien niet op krijgen op één week en we kunnen er geen deel van invriezen).

Ik had dus een beetje honger (en at enkele gedroogde abrikozen)... tot Roger, die nog even was gaan maaien in de wei, me verraste met een mand pas geplukte pruimen!
Wat waren die lekker (en wat kwamen ze op tijd op mijn honger te stillen)!

Voor ons avondmaal kochten we in Heers chipolata en sla. En daarvoor serveerde ik een soep die ik had gemaakt met een restje spitskool en uien.

Deze avond, terwijl Roger naar een bestuursvergadering van Heemkunde Groot Heers ging, heb ik enkele mails beantwoord na eerst een uurtje lectuur (zonder chocola deze keer: we hebben er geen meer).

Hij vertelde me na zijn thuiskomst dat hij had vernomen dat Paul B. die we vroeger meer dan soms bezochten, nu ook op Facebook actief is. Ik ging kijken en inderdaad... Goed voor hem op zijn bijna 80 jaar (als ik me niet vergis, is Paul 10 jaar ouder dan ik).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten