maandag 26 augustus 2019

Bedelaars

Wekelijkse boodschappen vandaag. Eerst bij Lidl, voor chocolade met 85% cacao en cheddarkaas.

Voor de winkel stond een bedelaar, die in het Frans vroeg: 'Un peu d'argent pour que je puisse manger s'il vous plaît ?'
Ik ging als eerste de winkel binnen, en omdat ik nooit geld bij me heb, kon ik hem niets geven. Iets na mij kwam Roger de winkel binnen. Terwijl ik naar chocolade zocht (er was er weer geen met voldoende cacao, dus die hebben we nog eens bij Colruyt moeten kopen), vroeg ik aan Roger of hij iets had gegeven aan die bedelaar.
'Zeg, die was nog jong genoeg om fruit te gaan plukken!'
'Ja... maar je moet de weg kennen natuurlijk. Hij sprak alleen Frans en ik weet niet of ik hier, alleen die taal sprekende, zou weten waartoe ik me moet wenden'.
'Je hebt gelijk,' antwoordde Roger, 'ik zal hem iets geven in het buitengaan'.

Dat deed hij voor we naar de Aldi reden (sommige zaken uit die winkel vind ik lekkerder, in interessantere porties verkocht en/of goedkoper dan bijvoorbeeld bij Lidl, Colruyt of Delhaize).
Daar stond ook een bedelaar voor de winkel... die zei: 'Un peu d'argent pour que je puisse manger s'il vous plaît ?'

'Dat bedelen gaat dus duidelijk van een bende uit', stelden Roger en ik op hetzelfde moment hardop vast. Uiteraard kreeg die man niets.

Na onze aankopen in die winkel reden we naar Colruyt voor onder andere bittere chocola. Er stond een bedelaar in de buurt van de ingang... en de rest raden jullie wel zeker?

En dat was onze enige wandeling vandaag: we haalden 32°C in de schaduw, vrij warm dus.

Kranten en radio spreken over een derde hittegolf en doen alsof dat heel uitzonderlijk is.
Eigenaardig genoeg hoor of lees ik nergens iets over de langdurige hitte van de zomer 2018!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten