maandag 25 december 2023

Even op "dieet"

Het ging gisteren iets beter met mijn gewrichten maar vandaag zijn ze weer heel pijnlijk en gezwollen. Het vochtige weer zal wel een rol spelen maar ik vermoed dat ik de laatste weken ook verkeerd at. 

Nee, niet gisteren - hoewel ik bepaalde (te lekkere) hapjes toch beter had geweigerd - vermits ik (voor de rest) enkel de voor mijn gewrichten "goede" zaken at zoals gamba's, parelhoen, groenten, citroen en veel look - en ik weet dat schoonzoon de goede soort olie gebruikt. Het dessert sloeg ik zonder probleem over, want ik had toch al te veel gegeten (dat blijkt bij mij toch een gevaarlijke jaarlijkse gewoonte te worden! 😀). 

De laatste weken heb ik echter te weinig op "mijn dieet" gelet: verschillende keren taart en restaurant- of afhaalgerechten (ik weet dat restaurants vaak olie met te veel omega 6 vetzuren gebruiken). 

Pijn hebben is helemaal niet leuk en dus heb ik beslist dat ik vanaf morgen op "dieet" ga: geen zoetigheden meer, geen wit brood, geen melk, suiker, transvetten, pasta of rijst en uiteraard ook geen "fijne vleeswaren" die ik sowieso praktisch nooit eet.

We moeten midden januari wel weer op restaurant eten (met Heemkunde Groot Heers) maar ik hoop dat die avond de enige uitzondering wordt volgende maand. 

O ja, over Heemkunde Groot Heers gesproken: Roger zei me vandaag dat hij van Ludo D. had vernomen dat (vroeger bestuurs-)lid René Thirion gisteren overleden is. Ik schrok!

Het was een rustige kerstdag waarop ik een paar keer over en weer mailde met Matadi-vriend Lieven P. die heel precieze herinneringen aan onze kinderjaren in Soyo (Matadi) ophaalde. Die nostalgie weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten