zaterdag 16 december 2023

Over ditjes en datjes

Roger heeft deze avond weer de houtkachel aangestoken. Ik had ons salon ondertussen weer zo goed als mogelijk stofvrij gemaakt maar Roger heeft wel gelijk: het is een aangename warmte en die houtgeur! Roger gebruikt nu essenhout (van de onlangs gesnoeide bomen in de wei) en ik wist echt niet meer dat het zulke parfum voortbracht! Even dacht ik dat Roger een heel lekkere sigaar aan het roken was!

Het zijn rustige dagen maar ik heb wel vrij veel "schrijfwerk". Een vriendin uit Antwerpen heeft eindelijk ingezien dat "mailen" sneller gaat dan een brief met de post opsturen en dat betekent dus dat ik nog meer "antwoordwerk" heb dan vroeger. Een andere vriendin, met wie ik regelmatig mail, probeert me te overtuigen van de voordelen van euthanasie. Als ik haar zeg dat het uiteindelijk toch neerkomt op je laten doden, antwoordt ze dat er geen sprake meer is van "doden", wel van "verlossen": het woord "doden" komt immers niet voor in de wet! Worden mensen zo snel beïnvloed? Ik herinnerde me dat Nany me aan het einde van haar leven eens zei dat ze niet begreep dat ik nog geen aanvraag voor euthanasie had ingediend. Ook zij begreep mijn bezwaren niet: vermits het nu is toegelaten door de wet!

Ik ben ook nog steeds mijn vroegere dagboeken aan het overtikken. Ik ben nu in augustus 1970 -  Een eerste reisje van een week naar Collioure (Frankrijk) met vrienden. We waren allemaal berooid en reisden per autostop, sliepen in open lucht of bij Franse vrienden, aten wat we aangeboden kregen maar het werd een van onze mooiste herinneringen! In 1970 was Collioure wel niet zo bekend en toeristisch als nu!

Al enkele weken zag ik twee eekhoorntjes rondlopen in de tuin. Zeger is de laatste die ze zag vorige zondag. De andere kinderen hoopten ze te zien maar kregen ze niet te zien. En wij ook niet meer sindsdien!?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten