woensdag 6 december 2023

Pisaresultaten

Afspraak met vriend Karel vandaag. Zoals gewoonlijk werd dat eten in "De Brug" en bijpraten. Uiteraard hadden we het onder andere over de bedroevende Pisaresultaten voor ons land. En over de mogelijke oorzaken ervan.

Na het opnieuw heel lekkere maal gingen we deze keer niet napraten in de "Kantien" in Heverlee, want Roger en ik werden verwacht bij schoonzus L. Met haar dronken we nog wat in de cafetaria van het rusthuis tot vlak voor 17 uur. Daarna reden wij naar huis waar Roger meteen onze houtkachel aanstak (het was nodig: 12°C in de keuken en net geen 14°C in de salon en de werkkamer). 

Terwijl de salon en de werkkamer langzaam opwarmden (de keuken is nog steeds even koud en we "picknickten" dus maar aan onze pc deze avond) keken we onze post na en wisselde ik enkele mails met onze kinderen en kleinkinderen over onze bijeenkomst heel binnenkort (en natuurlijk ook over deze Sinterklaasdag).

Toen het hier eindelijk een beetje warmer werd (maar ik geef toe dat we te veel gewoon zijn: ik lees en hoor geregeld mensen zeggen dat ze slechts tot 16°C verwarmen bijvoorbeeld), doolde ik wat rond op YouTube en viel ik op een uitzending van "Sud Radio" waar Bercoff het ook over die Pisaresultaten heeft : blijkbaar zijn ze even bedroevend in Frankrijk, maar Bercoff durft er de (mogelijke?) oorzaken van te benoemen. 

Morgenochtend heel vroeg verwachten we onze verwarmingsinstallateur: ik ga slapen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten