vrijdag 1 december 2023

Rimbaud en Sinterklaas

Het is nog kouder dan gisteren (het wordt trouwens een vriesnacht). We hebben P. niet gezien (waarschijnlijk was het te koud om verder in de wei te werken?) en dus hielp Roger me de salon schoon te maken.

Daardoor kreeg ik zelf meer vrije tijd, die ik gebruikte om onder andere op zoek te gaan naar Arthur Rimbaud. Hij wordt weinig onderwezen in het middelbaar (ik spreek over mijn tijd, maar ik vermoed dat hij nu nog steeds niet meer aan bod komt) en ik vind dat jammer, want die auteur heeft me altijd gefascineerd. Daarna vond ik nog een heel interessante podcast over hem, met ook wat meer uitleg over zijn gedichten. Dankzij het internet kan een taal nu op een veel boeiender manier dan vroeger onderwezen worden! 

Na ons avondmaal (bestaande uit een rijke linzensoep) werd er gebeld. Net zoals de vorige jaren rond deze tijd vond Roger een pakje snoep (van Sinterklaas) op de stoep! Dit weekend komt de Sint immers naar Heers! Even was ik van plan de kindjes te vragen maar ze zullen het al druk genoeg hebben dit weekend! Maar de snoep houden we bij voor jullie, Elena, Matthias en Eva!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten