woensdag 27 april 2011

Vertaling en correctie

Vandaag geen tijd om te wandelen: eerst uren zitten vertalen (terwijl de wasmachine geregeld draaide), daarna bij Edith Oeyen de laatste correcties aangebracht aan het ledenboek dat de KVLS uitgeeft ter gelegenheid van haar 75 jaar.
Nu, zelf als we tijd hadden gehad, het weer leende zich niet echt tot een wandeling: veel regen.

Vermits Boudewijn Knevels deze keer zou rijden, vond Roger het niet nodig mee te komen. Er was nog wat overschot van ons avondmaal van gisteren en ik raadde hem aan dat op te warmen. Edith, Boudewijn en ik moesten samen immers meer dan 200 bladzijden nalezen, en het zou dus wel eens laat kunnen worden.

Boudewijn heeft nu ook een GPS en onderweg vergeleken we die met degene die ik op mijn smartphone (cadeau van de ‘kindjes’ met Kerstmis) heb. Ze lijken elkaar waard, alleen gaf de Tomtom van Boudewijn op voorhand de files aan.

Files die maakten dat we om 18:25 uur, een klein half uur te laat, aankwamen. Bleek dat Edith een etentje had voorzien: een heerlijke koude schotel met daarbij een uitstekende Sauvignon.

Voor de correcties verdeelden we het werk, wat maakt dat we toch op 2 uur 30 klaar waren. Maar we hebben nog veel fouten gevonden! Ik merkte speels op dat we een uitstekend trio vormden!

Toen we vertrokken, vroeg Edith me de groetjes te doen aan Roger. En ik: ‘Ja, en ik zal hem jaloers maken!’ (ik dacht aan ons etentje waar ik zo had van genoten, en aan die uitstekende wijn).
Edith antwoordde al lachend: ‘Op ons triootje zeker?’

Rond 22:25 uur zette Boudewijn me weer af voor onze deur. En… Ik was echt blij dat ik niet meer voor eten moest zorgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten