dinsdag 26 april 2011

Netels, stoelen, ruggen en vertalingen

Elvira vertelde me vandaag aan telefoon dat ze volgende zondag 15 stoelen nodig heeft. Toen herinnerde ik me dat wij nog een aantal goedkope stoelen van metaal en plastic op zolder hadden staan. Elvira (die de stoelen kent: we gebruikten ze als we heel veel volk over de vloer kregen in Antwerpen) vond die geschikt. Maar na al die jaren op zolder verdienden ze wel een serieuze poetsbeurt. Daar zijn Roger en ik wel enkele uren mee bezig geweest!

Vorig weekend was me opgevallen dat onze tuin weer stilaan overwoekerd wordt door netels. En ik bedacht dat eens Elena zou kruipen of lopen, ze op die manier niets zou hebben aan de tuin. Ik vroeg aan Roger of we niet konden spuiten; hij antwoordde dat je dat pas in juni kunt (mag?) doen. Maar… Als wij zo lang wachten, dan is de tuin één netelbos! Dus begon ik zelf handmatig zoveel mogelijk van die planten uit te trekken. Roger kwam me helpen, maar gevolg voor mij: ik ben geneteld tot en met. Mijn armen en mijn benen staan vol met nu nog prikkende rode vlekjes.

En natuurlijk voelde ik mijn rug na al dat werk! Ik ben, na het koken en het eten, even gaan liggen lezen in de relax. Daarna ging het beter en kon ik werken aan een vertaling die tegen morgen af moest. Er volgt waarschijnlijk een andere van dezelfde klant, tegen zondag. Dat wordt weer schipperen met mijn tijd! Glimlach

Ik belde deze avond nog even met mijn broertje: de hernia-operatie van zijn vrouw was goed verlopen. En mijn zus mailde me dat ze ook serieus last had van haar rug na een bepaalde (verkeerde?) beweging bij het verzorgen van een van haar patiënten (Bie is verpleegkundige).

Oud worden!!! Bedroefde emoticon

2 opmerkingen:

  1. Weet ge Josiane, dat geprik van de netels.....wel niet aantrekken....is goed voor Reuma ! Alleen is het natuurlijk wat vervelend nu ! Wat fijne talk aansmeren....hi....hi....hi...!!!!!
    Kusje,
    Françoise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik voel er niets meer van hoor Françoise. En als ik al reuma heb, ik voel daar inderdaad ook niets van! :-)

    BeantwoordenVerwijderen