maandag 11 april 2011

Gevulde paprika’s

Per persoon:

100 gr rundsgehakt of nog beter: lamsgehakt (en mag ook vervangen worden door quorn)

1 ui

1 teentje knoflook

rijst (een kopje per twee personen)

1 of 2 paprika’s

verder:

peterselie (een goed handvol)

dragon (heel veel: ik doe het op mijn gevoel, maar ik denk dat er zeker meer dan vier eetlepels in gaan)

gezeefde tomaten

olijfolie

zout, peper

eventueel geraspte kaas

Uien en look fijnhakken.
In olijfolie glazig laten worden.
Peterselie wassen en fijn snijden.
Bij uien en look voegen.
Vlees of quorn erbij doen, goed losroeren.
Dragon erbij + zout en peper.
Gezeefde tomaten erover gieten.
Rijst toevoegen.
Enkele minuten laten sudderen.
Pepers wassen, ontpitten en vullen met het mengsel.

Eventueel kaas erover strooien

Ongeveer 45 minuten in voorverwarmde oven (220°C) zetten tot de rijst gaar is en de kaas (als die al is toegevoegd) zorgt voor een gratineereffect.

 

Mijn tante-vriendin vroeg me mijn recept voor gevulde paprika’s, en dus heb ik beslist het toch even te kopiëren uit het bestand waar ik al mijn – volgens mij – gelukte kookprobeersels noteer, en dit Zeger zijn opmerking van eergisteren  indachtig.

3 opmerkingen:

  1. Bedankt Josiane,
    Zal het zo eens uitproberen ook !
    Kusje,
    Françoise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geef mij toch maar selder met ballekes....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De twee zaken zijn niet te vergelijken, hé, Nononc! Maar je hebt gelijk: dat recept van marraine is superlekker (zeker als je het klaarmaakt zoals zij het deed en niet zoals ik onlangs). Hoewel dat er ook mocht zijn hoor!

    BeantwoordenVerwijderen