woensdag 20 april 2011

Mooie liedjes duren niet lang

Mijn lievelingsoom ‘Nononc’ schreef in een reactie op mijn post van gisteren dat van dat liedje van Marie Laforêt een Nederlandse versie bestaat. En inderdaad, ik heb die versie ooit gehoord, maar weet niet wie dat zingt.

Vandaag moest ik voortwerken, want volgend weekend hebben we de kinderen (en kleinkind) op bezoek (Pasen) en dan wil ik volledig vrij zijn. Dus werd het weer slechts een korte wandeling, in Vechmaal, langs  de ‘mergelgrotten van Hinnisdael’.

Op een zeker ogenblik dacht Roger meidoorn te zien bloeien. Maar die struik geurde helemaal niet naar meidoorn.

P4207274 (Foto Roger)

De bloemetjes leken er wel op. Deze avond (terwijl ik nog een poosje vertaalde) heeft Roger het op het Internet opgezocht. Volgens hem was het echt een soort meidoorn. Maar nogmaals, ik snoof helemaal niet het parfum van meidoorn op. Een beetje verder rook ik trouwens, nog voor ik het zag, wel meidoorn. En op die struiken stonden nog enkel knoppen.

De echt mooie (en wat een zalig weer vandaag: tot zeker 25°C was het!) wandeling duurde te kort naar mijn zin, maar ja, het werk wachtte.

Omdat ik onderweg ook seringparfum had opgesnoven, vroeg ik thuis aan Roger om onze eigen sering te vereeuwigen. Dat deed hij, en ook de beginnende bloesems van onze kweepeerboom staan op het plaatje!

P4207281 (Foto Roger)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten