donderdag 21 april 2011

Familie en KVLS

Omdat Elvira deze middag bezoek kreeg van Roger zijn broer en schoonzus had ze ons ook gevraagd: ze vermoedde dat wij dat wel gezellig zouden vinden.

Het werd een heel aangename middag op het terras. Koffie, thee, een cake, een pintje, zalig weer (rond de 26°C) en gezellige gesprekken. Elena bleek heel goed gezind (en nu kan ze echt nog ‘gerichter’ van alles vastgrijpen, wat ze dan ook heel intens oefent).

Het viel echter op dat toen ik haar een flesje mocht geven, ze weinig ervan dronk, terwijl eens Elvira mijn taak overnam, ze het flesje helemaal opdronk. Een andere keer begon ze te huilen toen ze van Elvira’s armen naar de mijne verhuisde. En een derde keer was het echt opvallend dat ze constant bij haar mama wil zijn.
Elvira en ik gingen haar samen verschonen. Zolang Elena op haar luiertafel lag, lachte ze naar ons allebei. Enfin, misschien toch een beetje meer naar haar moeder, want op een zeker ogenblik viel het mij echt op en zei ik haar: ‘Mama is toch de beste hé!’ waarop ze tegen mij begon te ‘babbelen’. Zodra ik haar zelf van de luiertafel opnam en met haar naar het terras liep, begon ze echter weer te wenen, en opvallend te ‘trekken’ naar Elvira die naast mij liep. Dat ze haar ouders herkent is dus duidelijk. Dat ze mij minder graag ziet dan haar mama ook! En op zich is dat natuurlijk ‘zoals het hoort’! Glimlach Alleen hoop ik  dat ze haar oma ook een beetje graag ziet!

Deze avond moest ik naar een bestuursvergadering van de KVLS  in Diepenbeek. Normaal zouden we dus niet blijven eten bij Elvira en Geert, maar ons meisje drong aan opdat we dat toch (snel) zouden doen. Het werd een heerlijke koude schotel met veel groenten, eieren, hesp en chorizo, én een glaasje rosé. We hebben gesmuld terwijl Elena in haar relax druk oefende met haar speeltjes.

En dan zijn we naar Diepenbeek gereden. Drukke vergadering, want onder andere gaande over de laatste voorbereidingen van de feestelijkheden ter gelegenheid van 75 jaar KVLS. Voorzitster Edith was onlangs even Raymond gaan bezoeken, die het naar het schijnt beter maakt (hij is terug thuis).

Om 22:30 waren wij thuis, waar ik nog enkele opdrachten voor de KVLS moest uitvoeren, een telefoontje kreeg van Nany, en onder andere een sms van mijn schoonzusje, die ik tijdens de vergadering had aangekregen, heb beantwoord (ze wordt volgende week geopereerd van een hernia).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten