woensdag 3 augustus 2011

Cafetaria van klooster van Colen weer gesloten

De zomer lijkt weer voorbij! Bedroefde emoticon Niet dat het koud is, maar het heeft praktisch de hele dag geregend. Tussen twee buien door maakten we toch onze dagelijkse wandeling: van de kerk van Kerniel, door de prachtige vallei,  naar het klooster van Colen en terug via de oude spoorwegberm.
In Colen wilden we iets gebruiken, maar de cafetaria bleek gesloten sinds 13 juli, kort nadat we daar het laatst voorbijliepen, omwille van ‘onvoorzienbare omstandigheden’ zoals een briefje op de deur afficheerde.

Roger ging even meer uitleg vragen in het fruitmuseum dat in ook in een van de bijgebouwen van het klooster is gevestigd. De “onvoorzienbare omstandigheden” waren dat er te weinig bezoekers kwamen.

Dit is de tweede keer dat de cafetaria sluit. De reden van de eerste keer hebben we nooit echt gekend, maar we vermoeden dat de nonnetjes die toen de zaak uitbaatten én te oud werden, én te veel belastingen moesten betalen.

Toen ergens in de loop van vorig jaar de zaak weer open ging, hoopten we dat het er opnieuw een toeloop zou zijn. Maar, dat hebben we zelf ondervonden, er kwamen inderdaad minder bezoekers dan vroeger. En… Het was duurder geworden. Vroeger kreeg je bijvoorbeeld koffie à volonté voor een bepaalde prijs (die ik me niet herinner, maar die lager was dan de 2 euro die nu gevraagd werd voor één enkele kop).

Maar het is jammer… Ik vrees dat het nu echt voor goed voorbij is. En, wat zal er met dat klooster gebeuren als de laatste non (ze zijn allemaal héél oud) overgegaan is?

Sic transit…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten