maandag 8 augustus 2011

Heks

Vandaag gingen we, tussen twee regenbuien, wandelen in de buurt van Heks. Langs een heel mooi pad met prachtige vergezichten. Maar soms heel modderig (nu ook weer).

P8088979 Foto Roger

Er was heel veel wind en af en toe vielen er enkele regendruppels uit de mooie bewolkte lucht. En zelfs de geuren deden vermoeden dat we al in de herfst zijn. Roger zegt dat hij elk jaar rond deze tijd vindt dat het licht iets herfstachtig heeft. Misschien is dat zo, mij valt het dit jaar  pas heel fel op. Op zich vind ik dat niet erg, ik hou immers van de herfst, maar het is wat vroeg…  na een zomer die geen zomer was.

Weer hoorden we de tjiftjaf waar onze vroegere overbuur ons had op gewezen in Mettekoven, zagen we een buizerd rondcirkelen en schoot er op een zeker ogenblik een konijn voor onze voeten weg. En we ontmoetten een merrie met haar veulen. Met allebei een geknipte staart; ik dacht dat dit verboden was tegenwoordig?

P8088972 Foto Roger

En we merkten dat er een nieuw waterwachtbekken was aangelegd in het gebied.

P8088970 Foto Roger

Thuis hebben we nu lekkere peren in overvloed. En toch kon Roger het niet laten enkele peren te plukken van takken die vanuit een boomgaard over het pad hingen! Glimlach
 

P8088977 Foto Roger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten