zondag 22 juni 2014

Aubigny sur Nère

Zondag 22 juni 2014

Het reüniegezelschap heeft vannacht zeker tot later dan 4 uur van zich laten horen. Weer een minpunt voor de camping van Montpezat: de uitbater had ons moeten waarschuwen dat we  met lawaai zouden geconfronteerd worden, want dan hadden we de tweede nacht er niet bij geboekt. Nadat het een beetje stiller was geworden, enkele donderslagen en regendruppels: we hebben amper geslapen.

Deze ochtend was het weer zo vreselijk warm… En waren de douches nog niet schoongemaakt!

Iets over 10 uur vertrokken we naar het departement Lot (Montpezat ligt aan de rand ervan), volgden we eerst de vallei van de Lot en klommen daarna de Causses in en volgden later weer de vallei van de Dordogne. Het ging snel (via een snelweg met de nodige dure péages) en we reden voorbij  uitritten naar bekende steden en plekken: Rocamadour, Sarlat, Souillac, Collonge  la Rouge, enzovoort.

Een snelweg blijft echter een snelweg en dus eentonig. Daarom luisterde ik wat naar de radio: een debat over transparantie en een interview met een klassieke balletdanseres. Ik vrees dat Roger het allemaal heel vervelend vond!

Om 13:10 uur een snelle picknick op een aire de repos, om 13:45 uur reden we de Berry binnen en om 13:50 uur de “Pays d’Oïl”.

Nog een korte rust op de “aire des champs d’amour”, die zijn naam niet waard is: nergens schaduw. En even later de uitrit naar Vierzon en van daar, langs het woud van Vierzon, naar Neuvy sur Berangeon en Aubigny.

We waren om 15:30 uur op de camping waar de uitbater ons vroeg: ‘Ha! Zijn jullie terug?’. Het was hier volgens hem 27°C. Goede temperatuur, maar het was drukkend (en veel dondervliegjes: ik was bang dat we regen zouden krijgen).

Na onze installatie gingen we wat rondlopen in de stad, dronken er een biertje op ons “stamterras” waar de bewoners elkaar weer troffen met veel gezoen. Daarna zochten we een restaurant, maar die bleken allemaal (behalve twee, waaronder de Chinees en een dat ons niet aanstond) gesloten op zondag. Roger vond dat raar. Ik niet zozeer: als de autochtonen niet op restaurant gaan op zondag, gaan die niet open blijven voor een handvol toeristen!

We besloten bij de Chinees een paar gerechten af te halen. Het werden er drie: een op basis van kip, een op basis van Sint-Jacobschelpen en een groentemengeling: ruim voldoende voor ons beiden. Daar betaalden we 19,17 euro voor.

Na ons avondmaal bij de tent, terwijl de vinken op de camping bleven zingen, maakten we nog een wandeling rond de vijvers (met hun vele watervogels)  hier vlakbij.

Hier kunnen we online… Maar de verbinding valt constant uit. Ik heb mijn twee vorige posts kunnen opladen, maar weet niet of het met deze post meteen zal lukken.
De regen die ik vreesde hebben we wel niet gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten